"Que es pensi bé les decisions que vol prendre si no vol acabar com Junqueras o altres", d'aquesta manera ha amenaçat el líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, a la presidenta del Parlament Laura Borràs. L'ha advertit que, si no fa complir l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar l'escó al diputat de la CUP i secretari tercer de la Mesa, Pau Juvillà, acudiran als tribunals. Ho ha dit aquest divendres en declaracions als periodistes després de presentar l'autobús de Vox per a la campanya 'Barris Segurs' al costat de diputats de la formació en el Parlament, amb el qual pretenen recórrer diferents localitats de Catalunya per a reivindicar més seguretat als carrers. Garriga ha exigit també als membres de la Mesa del Parlament que donin compliment a la decisió de la JEC perquè sinó Vox "presentarà la denúncia pertinent a tots aquells que pretenguin desacatar les ordres".

 

Centres educatius

En aquesta línia, després d'advertir a la presidenta del Parlament pel seu suport a Juvillà després que aquest dijous la Junta Electoral Central (JEC) acordés la retirada de la credencial de Juvillà, diputat de la CUP i secretari de la Mesa del Parlament de Catalunya, condemnat per desobediència sense sentència ferma per part del TSJC. També ha avisat tant al president de la Generalitat, Pere Aragonès, com al conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que "mesurin les actuacions que pretenen dur a terme en els centres educatius, perquè igual acaben també com Juvillà o Junqueras", en referència a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el 25% de castellà a les aules catalanes. Sobre la decisió del Tribunal Suprem (TS) de rebutjar tots els recursos contra els indults del 1-O per falta de legitimació, Garriga ha recordat que aquest dijous Vox va anunciar que presentaran recurs davant el Tribunal Constitucional (TC) i insisteix que "el temps d'impunitat a Catalunya s'ha acabat".  

"Lliurar els barris als delinqüents"

En la presentació de l'autobús que recorrerà Catalunya en el marc de la campanya de Vox "Barris segurs", amb el lema "Amb Vox estaries en un barri segur" serigrafiat a banda i banda del vehicle, que és de color verd. Ignacio Garriga ha responsabilitzat al "separatisme i a l'esquerra" d'haver "lliurat els barris als delinqüents", i ha dit que només estan preocupats per "seguir endollant alts càrrecs". A més ha afegit que Barcelona "és un experiment progressista" i que l'Ajuntament "entrega" la ciutat al "moviment ocupa" vinculant aquesta hipòtesi amb problemes de convivència i "delinqüència".

La presentació de l'autobús estava prevista per dimecres passat, tot i que es va desconvocar a última hora per un problema amb l'inflat d'una roda, segons va explicar la formació. A més, segons informa Efe, la Guàrdia Urbana de Barcelona va imposar dues multes dimecres a l'autobús de Vox: una per accedir al Parc de la Ciutadella sense permís i una altra perquè el conductor no tenia el permís D necessari per conduir aquest tipus de vehicles. Sobre aquest tema Garriga ha dit que "darrere han d'estar les fòbies" de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, tot i que ha evitat contestar sobre les multes al conductor.