L'extrema dreta —presumptament— policial amenaça i l'extrema dreta política fa veure que no ho veu. Aquest divendres, la candidata de Vox a les eleccions madrilenyes, Rocío Monasterio, ha posat en dubte les cartes amenaçadores, amb bales a l'interior, que van rebre el ministre Fernando Grande-Marlaska, l'exvicepresident Pablo Iglesias i la directora de la Guàrdia Civil María Gámez. Ja estan en mans de la policia científica, però la formació ultra fa una esmena a la totalitat. Simplement, diuen, no se les creuen.

En una entrevista a RNE aquest divendres al matí, Rocío Monasterio ha assegurat que "condemna tota la violència", i a partir d'aquí han començat els "peròs". En primer lloc, que li hauria agradat que tothom "condemnés" els incidents a Vallecas. En segon lloc, ha reblat, des de la formació d'extrema dreta "no es creuen res" que vingui del govern espanyol. "Del govern ja no ens creiem res els espanyols, ens han enganyat des del principi de la pandèmia una vegada i una altra, engany rere engany. Estem cansats que ens enganyin sistemàticament", ha assegurat. "De Pablo Iglesias em crec poca cosa. Cada cop que veiem res que diu Iglesias ho posem en dubte. Ens ha enganyat", ha insistit.

Concretament, la carta a Pablo Iglesias deia el següent: “Pablo Iglesias Turrión, has deixat morir els nostres pares i avis. La teva dona, els teus pares i tu esteu sentenciats a la pena capital. El teu temps s’esgota”. Anava acompanyada de quatre bales de 7,62mm. La missiva de Marlaska portava referències a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil: “Tens deu dies per dimitir. El temps de riure't de nosaltres s'ha acabat. Policia Nacional, Guàrdia Civil. El temps el tens en contra per als taponazos (com es coneixen els trets en argot policial)”.  Seran analitzades a la Comissaria General de la Policia Científica.

Resposta d'Iglesias

La resposta de Pablo Iglesias no s'ha fet esperar. Des d'una altra entrevista, en aquest cas a TVE, el líder de Podemos ha atribuït les cartes amenaçadores al "clima d'impunitat" de l'extrema dreta. "Avui són bales de cetme en una carta, i demà veurem que passa", ha avisat el candidat a les eleccions madrilenyes. A més, ha considerat "gravíssim" que Vox hagi qüestionat les missives. De fet, ha anunciat que si Rocío Monasterio no es retracta de les seves paraules, ell "es replantejarà estar a cap espai amb Vox". Com ara el debat previst aquest divendres a la Cadena SER.