Cayetana Álvarez de Toledo ha estat el segon plat per a Televisió Espanyola. Al matinal La Hora, havien d'entrevistar el líder popular Pablo Casado però s'hi ha negat a última hora i l'alternativa ha estat una diputada que sent ressentiment per haver estat una flor d'estiu dins el seu partit. Per això, continua alimentant el seu protagonisme a cop de titular.

L'últim ha estat defensar la figura de Felip VI d'una forma difícil d'entendre: "Faig una crida a tots els demòcrates que se senten reconfortats per l'Espanya de 1978, a tots els republicans, veritablement republicans, que s'identifiquen amb els valors de la llibertat, igualtat i fraternitat, que surtin a defensar el Rei".

Silenci absolut al plató, on la presentadora, Mònica López, ja tenia prou feina a defensar Televisió Espanyola dels retrets d'Álvarez de Toledo per la gestió que en fan des dels òrgans interns de gestió i evitar que fos comparada amb TV3 pel simple fet d'haver entrevistat el president Carles Puigdemont en la franja de desconnexió territorial a Catalunya. Els òrgans públics estan en el punt de mira del PP i la diputada va més enllà promovent un nou sistema jurídic: "No volem la renovació i sí la regeneració de la justícia, que siguin els jutges els qui escullin els jutges. Menys politització, ara vivim una cacicada lamentable".

El seu paper discret al PP

Álvarez de Toledo no nega l'evidència. Aquest estiu va ser destituïda com a portaveu parlamentària del PP i va prendre el relleu l'actual vicesecretària de política social, Cuca Gamarra. Potser volia córrer massa o les seves crítiques o desautoritzacions a Casado a través dels mitjans de comunicació no van convèncer. Ara, s'ho pren amb filosofia: "Res a la vida és etern. A tots ens agradaria tenir més llibertat, m'hauria agradat ser als plens i participar més, però no ha pogut ser i no passa res".

Agafant-se estrictament al càrrec que representa, creu que té "un deure moral pels catalans que representa", tot i que fa mesos que no trepitja Catalunya i no ha proposat cap iniciativa en clau autonòmica. I insisteix: "Sí, em quedo fent política de la millor manera que pugui i a través dels canals que pugui". La cadira acomoda i decideix no marxar del partit perquè considera que fer política "és més necessari que mai". A més, està convençuda que fa falta una mobilització àmplia "de totes les sensibilitats" dins del PP.

Carrega contra Illa

Pel que fa a la gestió de la pandèmia? Res que no hàgim sentit abans. Dures crítiques que la diputada propina al ministre de Sanitat, Salvador Illa, per posar "el focus a Madrid" i el situa com el gran responsable de les pitjors dades d'Espanya arreu del món. A més, també lamenta que els criteris a Madrid siguin únics, tot i que per llei no s'especifica que sigui així. I conclou: "Hi ha un punt mitjà entre l'estat d'alarma i l'estat d'abúlia, d'apatia absoluta. La temptació del senyor Sánchez és com un rei, un emperador que està per sobre del bé i el mal".