Pablo Casado ha agafat un gran protagonisme en els darrers temps per erigir el PP com el partit monàrquic i que més se sap la Constitució. En aquesta disputa per veure "qui estima més Felip VI", aquesta vegada ha arribat tard.

El líder de l'oposició al govern de Pedro Sánchez, ha lloat el discurs del borbó el 3 d'octubre del 2017, un dia després de la data: "Fa tres anys Felip VI va fer un discurs fonamental contra el cop a l'Estat a Catalunya i a favor de la Constitució i la unitat nacional. Per això l'ataquen l'independentisme i Podemos. I per això l'ha de defensar Sánchez. com fa el veritable PSOE i com sempre farem el PP".

Demana un PSOE "de veritat"

Per veritable PSOE, Casado pot referir-se a altres exlíders històrics socialistes com Felipe González, amb qui coincideix amb moltes idees. Recentment, González ha definit de "prudència exquisita la neutralitat del Rei. I ha destacat que el monarca només viu pendent i preocupat de l'estat de la pandèmia per coronavirus a Espanya.

Casado no és l'únic que ha felicitat l'aval de Felip VI, ara fa tres anys, a la violència policial contra els votants del referèndum a Catalunya. Des de Ciudadanos encara s'han esforçat més. D'entrada perquè la felicitació la van fer coincidir amb el dia que tocava, ahir, i perquè la seva líder, Inés Arrimadas, ho ha acompanyat d'un vídeo: "Tres anys de l'històric discurs de Felip VI davant del cop separatista. La seva defensa de la llibertat va ser decisiva per la unió del constitucionalisme i la victòria de la democràcia. Els qui no creuen amb Espanya no ho perdonaran mai. La majoria ho agrairem sempre".

Des de Vox, el mateix: "Tal dia com avui del 2017, després del cop d'Estat impulsat per la Generalitat de Catalunya i davant la rendició del govern de Rajoy, SM el Rei Felip VI es va dirigir a la nació en un discurs històric que va aixecar l'Espanya viva".