Més personalitats institucionals plantaran el rei Felip VI en els actes d'inauguració del Mobile World Congress 2018. Després que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi anunciat que no participarà en cap rebuda oficial del Monarca, ara cal afegir el secretari general d'Empresa, Pau Villòria, i el secretari de Competitivitat, Joan Aregio, que tampoc hi assistiran. Cap d'ells anirà a l'acte de diumenge al Palau de la Música.

Villòria i Aregio s'afegeixen a altres personalitats que han expressat la seva disconformitat amb la presència de Felip VI. El primer a fer-ho públic va ser el secretari de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Generalitat, Jordi Puigneró. El responsable va assegurar que faltaria a la rebuda com a senyal de "protesta". "El Rei ha perdut tota la legitimitat que esperàvem d'ell", va exposar en un missatge a Twitter en què va criticar els discursos del Rei posteriors a la repressió policial de l'1-O i la intervenció de les institucions catalanes. Després d'aquest anunci, va venir el líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, que va deixar clar que no volia compartir espai amb el Rei.

Després d'aquestes baixes, la Generalitat no estarà representada en les benvingudes al rei Felip VI, una situació inèdita que no s'havia produït mai abans en el congrés de mòbils.