La consellera d'Acció Exterior de la Generalitat, Victòria Alsina, ha assegurat aquest dijous que aquestes setmanes el debat a Catalunya s'ha de centrar en "si ERC complirà l'acord de legislatura" signat amb Junts i no en la possible sortida de Junts de l'Executiu català. En una atenció als mitjans a Estrasburg, on ha intervingut a l'Eurocambra, Alsina ha assegurat que "és moment de parlar d'aquest acord i després del debat de política general ja es farà una valoració de com continuar" i ha recordat aquesta data límit marcada per Junts per a reconduir la situació i valorar si sortir-se o no del Govern. Sobre l'auditoria del partit, ha destacat que ella va ser la coordinadora que va fer el partit sobre l'acord de legislatura. En aquest sentit, Alsina ha assenyalat que alguns punts de l'acord no estaven funcionant, com la coordinació a Madrid o l'enfocament de la taula de diàleg amb l'Estat. 

Unitat i unanimitat a Junts

El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, també ha parlat sobre la cimera entre ERC i Junts, que va acabar aquest dimecres a les nou de la nit, després de sis hores. Giró ha assegurat que, dins de Junts, "hi ha unitat i unanimitat" en què cal negociar amb ERC per tal que es compleixin els acords de Govern. En aquest sentit, ha desitjat que les reunions entre els dos partits "vagin molt bé" i que es pugui trobar "un punt d'entesa dins l'espai sobiranista". Giró ha recordat que, des de fa mesos, cada setmana hi ha reunions de coordinació entre els dos partits. "Jo no en formo part", ha subratllat. Giró també es va manifestar aquest dimecres sobre la proposta de l'ANC de fer efectiva la independència a la segona meitat del 2023, va subratllar aquest dimecres que no serà possible aconseguir la independència de Catalunya a "curt" termini, ja que al davant hi ha un Estat "demofòbic" que està disposat a tot per impedir-ho.

Reunió entre Junts i l'ANC

La cúpula de JxCat mantindrà una reunió aquest dijous al Parlament amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per abordar "la situació política derivada de la Diada" i després de la reunió d'aquest dimecres amb ERC per reconduir la crisi de coalició del Govern. La trobada començarà a les 16:45 hores i hi participaran la presidenta de JxCat, Laura Borràs, el secretari general, Jordi Turull, i el president del grup parlamentari, Albert Batet, mentre que per part de l'ANC hi participaran la presidenta, Dolors Feliu, i el vicepresident Jordi Pesarrodona, ha informat el partit en un comunicat. Està previst que l'ANC ofereixi una roda de premsa al Parlament per valorar la trobada amb JxCat, al voltant de les 17.30 hores, segons ha informat l'entitat.