L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha acusat aquest dissabte el ministre de sanitat, Salvador Illa, d'"enredar" en "enviarr un missatge de confusió als ciutadans" de Madrid en comparèixer ahir en roda de premsa i demanar tancar Madrid al mateix temps que la Comunitat explicava les noves restriccions adoptades a la regió. "No s'ha d'enredar, perquè al marge que el Govern de la Nació entengui que no són les mesures adequades, no és la millor imatge per als ciutadans que quan la Comunitat de Madrid trasnmet aquestes mesures com a autoritat sanitària, es faci una roda de premsa simultània", ha dit el popular.

Segons Almeida, "són decisions que afecten els madrilenys i que tots esperaven conèixer", per la qual cosa no comparteix que "alhora el ministre surti contraprogramant i mostrant tan obertament" la seva opinió. En aquest sentit, asegura que Illa "hauria d'haver respectat institucionalment el missatge i no haver fet aquesta roda de premsa, perquè hi ha canals més adequades perquè el Govern pugui fer valer la seva opinió."

"Coherència"

Martínez-Almeida ha deixat clar que el Govern municipal de Madrid "donarà suport sempre al que decideixin les autoritats sanitàries" i defensa que la Comunitat de Madrid "ha actuat de manera coherent". A més, ha retret al Ministeri de Sanitat que aquest dimarts passat donés suport a les mesures i dos dies després digués el contrari". En aquest sentit, ha demanat "que es justifiqui aquest canvi de criteri".

"Des de Sanitat es canvia el criteri i no s'aporten les dades. Els ciutadans tenim dret a saber aquestes dades, no dic que no ho pugui fer (canviar de criteri), però haurà de justificar per què diu una cosa dimarts i dijous una altra", ha llançat.

L'ultimàtum d'Illa

El ministre de sanitat, Salvador Illa, ha instat aquest mateix dissabte la Comunitat de Madrid a rectificar i revisar les restriccions que van anunciar que s'aplicaran a partir de dilluns. Segons el ministre, la situació a la capital "és de molt seriós risc" i per això considera que cal prendre mesures més dures, com tancar el territori. És perillós tant per a ells com per a les altres comunitats. És moment d'escoltar la ciència i deixar la política en un segon pla. Els insto a rectificar des de la lleialtat", ha indicat.

Illa ha advertit, una vegada més, que la gran pressió hospitalària, l'increment de casos i l'alta letalitat que hi ha a Madrid fa que el territori estigui sota una situació de màxima alarma i ha reafirmat que "cal prendre el control, com s'ha fet en altres comunitats".