Ja fa un any que l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, són a la presó. El 16 d'octubre de 2017 va ser un dia llarg pels Jordis que es van estar tot el dia a l'Audiència Nacional de Madrid esperant saber si tornarien a dormir a casa o ingressarien a presó. Finalment, els van traslladar a la presó de Soto del Real i el 4 de juliol d'aquest any a Lledoners. Avui, la xarxa s'ha omplert de missatges de suport pels dos líders de les entitats socials:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que aquest any de presó és "un any robat a vosaltres i a les vostres famílies, als vostres amics, a Catalunya".

El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha sintetitzat el seu missatge de suport en una frase: "No podran empresonar la dignitat"-

El president a l'exili Carles Puigdemont assegura que la "repressió segueix imparable, i mentre hi hagi repressió no hi ha res a parlar que no sigui de llibertat, justícia, reparació i autodeterminació".

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha compartit tres fotografies on apareix amb els Jordis i ho ha acompanyat dels dies, hores, minuts i segons que fa que Sànchez i Cuixart són a la presó.

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, els ha descrit com "Dos dels líders de dos dels moviments més cívics i pacífics de l’Europa occidental del segle XXI".

Alguns dels membres del Govern a l'exili també han recordat els Jordis en aquesta efemèride:  

Josep Rull i Dolors Bassa, empresonats a Lledoners i Puig de les Basses, els han recordat, en el cas de la consellera, "en la distància".

Des de la CUP, la regidora a l'Ajuntament de Barcelona Maria Rovira i l'exdiputada al Parlament Eulàlia Reguant han coincidit en dir que no parara fins que els Jordis siguin fora de la presó.

Per la seva banda, l'exlíder de Podem a Catalunya Albano Dante Fachin ha dedicat un vídeo als Jordis i ha recordat que "cada un dels 365 dies que han passat Jordi Cuixart i Jordi Sànchez a la presó ens interpel·la directament".