El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, s'ha convertit en el blanc d'un gran nombre de crítiques per les paraules que ha pronunciat aquest diumenge al matí contra la consellera Clara Ponsatí. La titular d'Educació va anunciar ahir que deixava Bèlgica per traslladar-se al Regne Unit on es reincorporaria a la Universitat de Saint Andrews (Escòcia), on ja havia exercit com a catedràtica d'Economia i Ocupació. 

La reacció del socialista davant la notícia del trasllat de la consellera ha aixecat molta polseguera: "Catalunya no trobarà a faltar Ponsatí", deia Salvador Illa al mateix temps que acusava el president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín de ser els “responsables del bloqueig de la investidura” per no renunciar al seu escó.

El periodista Toni Soler ha estat el més concís: "Una mica de decència, home". Amb aquesta contundència s'ha expressat el periodista que també ha plantejat que "cal obrir-se al diàleg amb el PSC. Per deixar-los en evidència si cal". D'altra banda, Soler ha volgut subratllar que "no tots els seus votants pensen igual".

Lluís Llach s'hi ha afegit indicant que "No en pot rajar". 

Per la seva banda, la també periodista Empar Moliner li ha preguntat al secretari del PSC "Què és Catalunya?", ja que Illa ha assegurat que "Catalunya no la trobarà a faltar". Moliner desacredita el socialista i l'acusa d'apropiar-se del que "trobaran o no a faltar" els catalans.

Marcel Mauri, el vicepresident d'Òmnium Cultural, ha considerat la reacció d'Illa de "falta de respecte inadmissible", ho ha fet en una piulada on també ha exposat: "Fets com aquest, el suport al 155 i no denunciar que hi ha presos polítics és el que fa impossible fer res amb aquest PSC".

La portaveu i diputada de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, l'ha acusat de no saber donar valor "a la recerca, al coneixement i a la dignitat".

Finalment, l'economista Germà Bel ha comparat les paraules del dirigent socialista amb les de Millán-Astray (fundador de la Legió), que va dir: "Muera la inteligencia".