La portaveu del PSC a Girona, Sílvia Paneque, ha retret a Guanyem Girona no voler "negociar seriosament" per formar un govern municipal després de les eleccions municipals, on els socialistes van imposar-se com a primera força. Paneque, que es troba en converses per buscar suports, ha carregat contra l'anticapitalista Lluc Salellas, a qui acusa de voler ser alcalde "a qualsevol preu" perquè, en cas de no aconseguir-ho, haurà de dimitir. Així ho marquen els estatuts de la CUP i Guanyem, que recullen que un candidat no pot fer més de dues candidatures, i Salellas ja en porta tres. És per això que la socialista ha retret que intenti buscar un pacte amb Junts després d'exigir un canvi durant la campanya electoral per evitar haver d'abandonar el consistori. 

"No pot ser que per l’ambició de ser alcalde, acordi amb Junts l’endemà de demanar canvi durant mesos en campanya electoral", ha apuntat Paneque, que també ha puntualitzat que "el problema no és que Salellas vulgui ser alcalde, sinó que ho vulgui ser a qualsevol preu". Cal recordar que Junts ha estat al capdavant del govern municipal en coalició amb ERC durant el darrer mandat, després d'imposar-se a les eleccions del 2019. Ara, quatre anys després, han caigut fins a la tercera força, per darrere del PSC i la CUP. Tot i això, els seus sis regidors poden permetre formar govern als anticapitalistes, ja que sumarien majoria. 

Per la seva part, el PSC està intentant trobar un acord per aconseguir l'alcaldia, però, segons exposen, la CUP no està disposada a negociar "seriosament". "Fan córrer que no pactem perquè no som capaços de negociar, quan són ells que han estat evitant qualsevol reunió", ha explicat la candidatura de Sílvia Paneque a través d'un comunicat, on han assegurat que no es faran "propostes estrambòtiques per Girona", en referència a "la negociació entre Guanyem i Junts", que fins fa poc eren partits enfrontats a l'Ajuntament; Junts governava, i la CUP formava part de l'oposició.

Des del PSC també han denunciat que "Girona no està essent la prioritat en les negociacions per tenir govern" i han assenyalat que hi ha "altres qüestions de segell polític i pragmàtic que estan amagant la importància de tenir un govern mínimament seriós i coherent", en referència al procediment de Salellas. En aquesta línia, els socialistes han recordat a Guanyem que Junts està en contra de punts "fonamentals per a la ciutat", com és reduir els pisos turístics del Barri Vell o un pacte per oferir un lloguer més assequible al jovent. A pesar de la crítica, els socialistes han reiterat la seva voluntat de trobar un acord amb els anticapitalistes i s'han mostrat "oberts a negociar a favor de Girona tenint en compte la ciutat com a únic subjecte polític".