La número 2 del PSC, Alícia Romero, ha avisat que un pacte de govern entre Junts i ERC és el "fracàs de la política" i demostra la seva "incapacitat" per construir. Per a ella, la reedició d'un hipotètic govern entre independentistes, defensat pel mateix Carles Puigdemont, seria "tornar al passat", "un passat que no ha portat res de bo a Catalunya". Després de les eleccions del 12-M, Romero s'ha mostrat oberta a pactar amb tothom, a excepció de l'extrema dreta. La socialista ha recordat que els independentistes ja van assegurar en el passat que no pactarien amb el PSC i ho han acabat fent. "En els darrers mesos hem acordat moltíssimes lleis", ha assenyalat Alícia Romero des de Pineda de Mar.

Aposta per un govern en solitari

En ser preguntada per possibles pactes després del 12M, ha recordat que als socialistes els agradaria un "govern en solitari", però, abans, hauran de veure quina és la decisió de la ciutadania. En aquest sentit, ha recordat que fa tres anys els independentistes van signar no pactar amb els socialistes, però en aquests últims mesos "s'han acordat moltíssimes lleis i propostes amb el PSC per part de Junts i ERC". També creu que "no s'han de barrejar les coses" quant a les relacions i pactes que existeixen a Madrid enfront dels eventuals acords a Catalunya.

 

Promet el 7% del PIB a salut

D'altra banda, Romero ha promès dedicar el 7% del PIB de Catalunya a salut si governen: "Això ens posaria en la mitjana dels països més desenvolupats de l'OCDE". En declaracions a Pineda de Mar, ha reivindicat dedicar més recursos a aquesta matèria per a reduir llistes d'espera i millorar l'atenció primària, així com dur a terme inversions necessàries en hospitals.

En referència a les crítiques de les formacions independentistes al PSC per defensar el trilingüisme, Romero ha reiterat la seva defensa del català: "Qui no ha fet o ha treballat prou han estat els últims governs independentistes." Ha apuntat que farà falta reforçar aspectes com les plataformes i productes d'oci per a potenciar la llengua catalana i ha puntualitzat que la immersió lingüística ha de ser un projecte que segueixi endavant "sempre respectant aquesta realitat sociolingüística de l'escola" perquè els nens tinguin coneixement de català i castellà.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!