Irene Montero és una de les víctimes preferides de la dreta i extrema dreta espanyola i qualsevol declaració seva o proposta que faci el ministeri d'Igualtat que dirigeix és ridiculitzada i treta de context per part dels seus adversaris polítics, especialment PP i Vox. En l'últim cas, va ser arran de les paraules de Montero defensant que els infants rebin educació sexual des de ben petits per a poder-los inculcar la importància del consentiment en les relacions sexuals i evitar que siguin víctimes d'agressions. Els partits de l'oposició van tergiversar les seves paraules i va acusar-la de fomentar la pederàstia. Davant aquestes crítiques, PSOE i Unidas Podemos van defensar a la dirigent morada i ara ha trobat una nova i sorprenent aliada que ha volgut donar-li el seu suport: l'Església catòlica. 

Aquest dimecres, el secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Luis Argüello, ha defensat la ministra Montero davant les seves declaracions sobre les criatures i les relacions sexuals, considerant que en cap cas la morada volia defensar que els nens poden tenir sexe amb adults, sinó que les seves paraules van ser tretes de context. "Vull ser comprensiu amb la ministra. Jo, que també surto a la premsa, soc conscient de com s'interpreten algunes respostes. A vegades, quan dius una frase petita en un argument global, aquesta és la que transcendeix. Jo, francament, no crec que la ministra d'Igualtat defensés en aquestes declaracions que els nens poden tenir sexe", ha expressat el portaveu dels bisbes espanyols, sovint allunyats de les propostes d'Unidas Podemos. 

Montero, acusada de defensar la pederàstia 

Però... què va dir Irene Montero? "Els nens i nenes d'aquest país tenen dret de conèixer el seu propi cos, a saber que cap adult pot tocar el seu cos si ells no volen i que això és una forma de violència. Tenen dret a conèixer que poden estimar o tenir relacions sexuals amb qui els hi doni la gana, basades, això sí, en el consentiment", va exposar en una Comissió d'Igualtat. A partir d'aquí, l'extrema dreta va acusar Montero de voler legalitzar la pederàstia, assegurant que la política volia que els infants poguessin tenir relacions sexuals consensuades amb adults, quan es referia a les possibles relacions que puguin tenir (sempre de manera consentida) quan ells també siguin adults. Una de les més habituals a fer aquesta mena de declaracions, la ja retirada Rosa Díaz, assegurava que el govern espanyol havia passat de ser soci de "proetarres i colpistes", en referència a ERC i Bildu, a defensors de la pederàstia. 

Amb tot, el que sí que ha volgut apuntar Argüello és que està "molt preocupat pel plantejament de la persona i de la concepció de la sexualitat que sembla revestir-se no de l'opinió personal de la ministra sinó dels textos legislatius" del seu ministeri, en referència a la llei trans. Sobre aquesta, ha assegurat que "en els textos hi ha una concepció de persona inassumible però no per un creient, sinó per una persona amb sentit comú i amb nocions elementals de biologia". Es tracta d'una de les lleis més polèmiques del govern espanyol i també de les que més tensions genera entre els socis.