"Si li sembla bé a la ministra d'Igualtat, respondré totes les qüestions relacionades amb la tanca de Melilla". Aquesta ha estat l'advertència d'Isabel Rodríguez, només començar el torn de preguntes dels periodistes després del Consell de Ministres, que s'ha avançat a avui dilluns davant els primers actes de la cimera de l'OTAN que se celebra a Madrid aquesta setmana. I l'amenaça s'ha complert. Un cop rere l'altre, els periodistes han insistit a conèixer l'opinió de la ministra d'Igualtat d'Unidas Podemos, partit que s'ha distanciat, un cop més sense cap mena de conseqüències, de la línia marcada per Pedro Sánchez davant les horroroses imatges de Melilla, on han mort desenes de migrants, però Rodríguez també insistia a ser ella qui contestava totes les preguntes relacionades amb el tema, sense deixar que Montero anés més enllà d'explicar els detalls de la Llei Trans, un dels projectes més ambiciosos del seu ministeri i que també ha suposat algunes disputes amb els companys de coalició. La ministra morada ha acceptat amb resignació l'autoritat de Rodríguez i no ha fet cap referència al desastre de Melilla. 

 

Era el tema de la jornada i així s'ha demostrat amb l'interès dels periodistes per conèixer l'opinió de Montero. Amb tot, ha estat Rodríguez qui ha marcat durant tota la roda de premsa el to, insistint en el que ha anat exposant Pedro Sánchez durant els últims dies, ningú s'ha sortit del guió oficial. Mentrestant, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que durant el 2021 va ser protagonista per les devolucions en calent al Marroc, ha lamentat aquest dilluns la mort dels migrants, però ha remarcat que cap país pot tolerar el que ha definit com a "atacs violents a les seves fronteres".

Comissió d'investigació  

Al mateix temps, el partit de Montero, que no ha pogut intervenir en roda de premsa, ha seguit el seu camí de denunciar els fets que van tenir lloc el dia de Sant Joan. En aquest sentit, Unidas Podemos ha registrat una proposició no de llei (PNL) al Congrés per exigir l'obertura d'una investigació independent davant la "tragèdia humana" a la tanca de Melilla. Amb aquesta iniciativa, el grup confederal vol "derivar les corresponents responsabilitats polítiques i penals en col·laboració amb les delegacions diplomàtiques de la Unió Europea, presents a territori del Marroc", així com garantir una adequada atenció sanitària a les desenes de ferits.