Vox ha iniciat la seva ofensiva contra el pla del Govern d'implantar l'educació sexual i afectiva des de l'etapa de 0 a 3 anys, tal com va anunciar la setmana passada la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, en una entrevista a TV3. El partit d'extrema dreta ha explicat aquest dimarts a través d'un comunicat que ha presentat una bateria de preguntas "perquè el Govern expliqui públicament en què consistirà la iniciativa".

Tanmateix, el partit espanyolista ja ha aclarit que considera aquest pla una "aberració" que "pervertirà" els nens. "L'educació ha de servir per educar els nens i no per pervertir-los", ha reivindicat la diputada Mónica Lora.

"No en tenen prou amb la manipulació històrica i l'adoctrinament polític, sinó que ara també pretenen introduir la ideologia de gènere en l'educació sexual", ha denunciat Lora, que ha afegit que "la nostra intenció és protegir els nens i la seva innocència. I no permetre aquest tipus d'imposicions que per a res no beneficien en el bon desenvolupament educatiu dels nens". "Des de Vox defensarem els catalans d'aquesta aberració", ha alertat.

Així doncs, el partit que lidera Ignacio Garriga ha informat que vol saber què consistirà el programa, quin tipus de docents l'impartiran, amb quins criteris s'ha decidit que s'implanti en l'etapa infantil, si aquestes assignatures s'impartiran durant l'horari lectiu i si els pares "disposaran de mecanismes per poder rebutjar que els seus fills reben aquesta mena d'educació".

El partit ha volgut fer referència a la seva mesura del pin parental, el qual ja va tractar d'impulsar a Catalunya el passat mes de juliol, tot i que sense èxit.

Pla contra les violacions

La consellera Verge va anunciar aquest pla arran dels múltiples casos de violacions que s'estan produint. Davant aquesta situació, Verge ha defensat que s'han de proporcionar eines als nens i a les nenes per viure la sexualitat des de l'autonomia, el respecte i la igualtat començant per l'etapa infantil a les escoles, però de forma continuada fins al Batxillerat.

De fet, la seva Conselleria està treballant ja amb la d'Educació en l'elaboració dels nous materials que sobre aquest tema es distribuiran a les escoles i també s'està formant a docents de 757 centres de tot Catalunya

Durant aquesta intervenció va recordar una altra idea clau: la solució no passa perquè les dones restringeixin els seus moviments sinó per l'educació de nens, adolescents i homes.

 

Imatge principal: Un grup de nens de l'escola bressol Petits Estels de Llinars del Vallès el passat mes de setembre / Foto: ACN