Alemanya se suma a la llista de països, que va creixent dia rere dia, que recomanen no visitar Espanya o algunes zones concretes a causa dels rebrots de coronavirus que s'estan produint les darreres setmanes. 

Concretament, el Ministeri d'Exteriors alemany recomana als habitants del país que evitin viatjar a Catalunya, Aragó i Navarra. El govern alemany desaconsella els viatges "no essencials" i turístics a aquestes tres zones a causa "de l'elevat nombre d'infectats".

"Si el nombre de contagis va baixar a Espanya, actualment hi ha nous focus d'infeccions", explica el ministeri del país. 

Alemanya està preocupada pels rebrots al seu país ja que aquest matí, segons les dades publicades pel president de l'Institut Robert Koch, Lothar Wieler, els morts pugen a 9.122 persones.

Holanda, Londres i Bèlgica

Aquest dilluns al vespre Holanda va recomanar no viatjar a Barcelona ni els seus voltants si no és essencial. La recomanació insta també els ciutadans holandesos que es trobin a Lleida i Barcelona a tornar immediatament a Holanda i fer una quarantena domiciliària de 14 dies.

El mateix ha decidit el Regne Unit, que recomana no viatjar a Espanya i apunta que això també inclou les illes Balears i les Canàries. Segons "l'avaluació actual dels riscos del país" que va fer ahir a la tarda, el Ministeri d'Afers Exteriors ha estès el seu consell de no traslladar-se a l'estat espanyol si no és essencial. Una recomanació que fins ahir només s'estenia al territori peninsular.

Per la seva banda, el govern de Bèlgica prohibeix els viatges turístics a Lleida i Osca.

 

Dades turístiques de 2019

Catalunya va rebre l'any passat 19,3 milions de turistes estrangers, un 0,8 % més que l'any anterior, que van gastar per primera vegada més de 21.000 milions d'euros, un 4,3% més que el 2018. La despesa mitjana diària per persona també va augmentar respecte al 2018, concretament un 5,3%, i es va situar en els 195 euros.

Per mercats, destacava el creixement de la despesa dels turistes procedents dels Estats Units que, per primera vegada, se situava com el país amb una despesa més gran a Catalunya, amb un total de 2.500 milions d'euros, un 8% més que respecte al 2018.

Els quatre principals mercats emissors de Catalunya, França, el Regne Unit, els Estats Units i Alemanya, van registrar increments de despesa, malgrat que l'increment més important es va donar als països de la resta d'Europa, amb un augment del 26% respecte al 2018.