Alemania ha prohibit l'entrada de per vida al país a la jove nazi espanyola Isabel Peralta, una figura que es va donar a conèixer el febrer del 2021 quan va pronunciar un discurs en homenatge a la División Azul en el qual va afirmar que "el jueu sempre és el culpable". El març del 2022, les autoritats alemanyes van detenir la jove antisemita en detectar a la seva maleta símbols nazis i un exemplar del Mein Kampf, el llibre d'Adolf Hitler. Llavors ja li van prohibir l'entrada al país, però deu mesos més tard, ho han fet de forma definitiva per considerar-la "un perill per a la seguretat i l'ordre públic", segons ha avançat El Español. 

Un perill per a la democràcia

L'estat centreeuropeu ha revocat el dret a la llibertat de moviments de la jove ultradretana en l'espai Schengen perquè podria difondre el seu missatge "feixista i antisemita amb una intensitat encara més gran". Concretament, el veto ha establert que Peralta no podrà ni entrar al país ni residir-hi durant un període "superior a cinc anys" i indefinit. Tanmateix, la jove nazi encara podria recórrer als tribunals la resolució, tot i que hauria de demostrar que "no és una amenaça per a la seguretat i l'ordre públic d'Alemanya". 

Alemanya, a diferència d'Espanya és molt clara respecte a l'enaltiment al nazisme i al feixisme, i el seu Codi Penal prohibeix expressament símbols com ara les esvàstiques, la salutació hitleriana o l'himne del partit nazi, així com les conductes que "aprovin, neguin o minimitzin, en públic o en privat, els actes perpetrats durant la dictadura nazi". En aquest sentit, les manifestacions públiques de Peralta infringeixen aquestes lleis, però el seu cas ha estat valorat molt més greu, ja que Alemanya ha considerat que les seves actituds "extremistes, racistes i antisemites" posen en risc la democràcia del país.

Formació nazi a Alemanya

Amb tan sols 18 anys, Peralta va afirmar públicament que "l'enemic sempre serà el mateix, encara que amb diferents màscares: el jueu. El jueu és el culpable, la División Azul va lluitar contra ells. I és el líder europeu del comunisme, d'una invenció jueva". Aquestes paraules la van posar al focus mediàtic el 2021 i el partit neonazi alemany Der III Weg va contactar Peralta per oferir-li una formació de 10 mesos a Dusseldorf sobre les seves tècniques de propaganda i combat. 

Alhora, la Fiscalia va obrir diligències per les seves paraules contra els jueus, perquè apreciava un delicte d'odi, però finalment un jutjat va arxivar el cas. El maig del 2021 també va ser denunciat un altre discurs que va pronunciar davant l'ambaixada del Marroc per haver incitat la "violència i hostilitat contra els migrants marroquins i musulmans". D'altra banda, la cadena de televisió la Sexta va emetre una entrevista a la jove ultradretana que va provocar un conflicte diplomàtic amb Israel