La decisió de La Sexta d'entrevistar Isabel Peralta, la jove nazi i antisemita de Madrid, ha acabat provocant un conflicte diplomàtic amb Israel. L'ambaixada del país hebreu ha protestat formalment pel programa de televisió, pel que considera una "difusió de l'antisemitisme i el discurs de l'odi", cosa que coincideix amb un increment d'aquestes actituds a Europa.

"És lamentable i vergonyós que La Sexta doni espai a la difusió de l'antisemitisme i discurs de l'odi", ha assenyalat l'ambaixada.

La Sexta

També l'escriptora Pilar Rahola, com moltíssims altres, ha quedat astorada pel fet que l'emissora suposadament progre d'Espanya entrevisti la jove nazi. L'escriptora ha mostrat la seva indignació absoluta després de veure l'anunci. "Una energúmena que defensa una ideologia de mort que va planificar una indústria d'extermini en el seu intent de fer desaparèixer tots els jueus europeus i va assassinar milions de persones, entrevistada per una tele "progre". Ràbia, dolor, repugnància, fàstic", diu Rahola. "Al nazisme no se l'entrevista. Se'l combat. Fàstic, dolor, ràbia", ha indicat.

"És el nou rostre del feixisme. Admira Hitler. Nega l'Holocaust", pregonen a l'anunci de La Sexta per promoure l'entrevista, que s'emetrà divendres. 

Precisament la jove nazi, que va anar a viure a Alemanya amb una mena de beca de 10 mesos a la ciutat de Düsseldorf del grup ultra Der III Weg (la Tercera Via) "per aprendre tècniques de propaganda i combat", va aparèixer ahir en una manifestació d'aquesta organització amb torxes. Si no és ella, perquè la mascareta que porta impedeix la confirmació absoluta, s'hi assembla molt, segons va difondre a la xarxa Xavier F. Domènech, activista antifeixista.

Peralta

La manifestació on hauria aparegut l'ultra madrilenya ha estat a Wunsiedel (Baviera), i hi han aparegut individus amb jaquetes amb l'escrit "Nacional, revolucionari, socialista", intentant esquivar la prohibició de símbols nazis a Alemanya. El lema de la marxa era "Record als herois. Només estan morts els qui s'obliden", en una calculada referència als nazis.

Segons sembla, Peralta es va traslladar a Alemanya el passat 7 de setembre per "completar la seva formació" durant 10 mesos, sufragada pel partit Der III Weg. És un partit antisemita, racista i anticapitalista el president del qual és Klaus Armstroff, exmembre del partit neonazi NPD. A la formació on està fent les pràctiques Isabel Peralta també hi ha antics militants de l'FNS, un grup que va ser prohibit a Alemanya fa set anys.