Avui en dia hi ha moltes maneres de fer-se famós: com a cantant, ballarí, polític, model, esportista, ser fill d'un famós, ser influencer a les xarxes socials... o bé per ser una feixista empedreïda amb només 18 anys, com és el cas d'Isabel Peralta. Potser pel nom molta gent no sap de qui es tracta, però si diem que és la jove antisemita de l'homenatge a la División Azul del passat mes de febrer, segur que molts ja li posen cara. 

Aquest dijous El Periódico informa que el partit neonazi Der III Weg li ha pagat una formació a Dusseldorf per passar deu mesos amb gent del partit i aprendre les seves tècniques de propaganda i combat per després tornar a Espanya. Peralta és a Alemanya des del passat 7 de setembre "completant la seva formació". 

El Der III Weg (El tercer camí) és un partit antisemita, racista i anticapitalista el president del qual és Klaus Armstroff, exmembre del partit neonazi NPD. Al partit on està fent les pràctiques Isabel Peralta també hi ha antics militants de l'FNS, un grup que va ser prohibit a Alemanya fa set anys, tal com apunta el citat diari. 

La formació a Der III Weg

Peralta ja fa més d'un mes que és a Alemanya i, molt probablement, deu haver participat en alguna de les darreres activitats que ha posat en marxa aquesta tardor el Der III Weg: grups de patrulles ciutadanes per localitzar i intimidar refugiats polítics a l'estat de Brandenburg. "Membres i simpatitzants del nostre partit revolucionari nacional organitzen els anomenats passos fronterers a les fronteres exteriors de la nostra pàtria. Ben equipats, els nostres activistes ara caminen per les regions frontereres per localitzar els estrangers il·legals. Aquesta vegada no ens quedarem de braços plegats mentre milions d'estrangers arriben al nostre país", indiquen des del partit neonazi.

El discurs antisemita de Peralta

"És la nostra suprema obligació lluitar per Espanya i per una Europa ara feble i liquidada per l'enemic, l'enemic que sempre ha estat el mateix, encara que amb diferents màscares: el jueu. Perquè no hi ha res més precís que aquesta afirmació: el jueu és el culpable". Aquestes són les paraules que va pronunciar Peralta durant un discurs en l'homenatge a la División Azul al cementiri de l'Almudena a Madrid. La Fiscalia va decidir finalment investigar les paraules de la jove feixista. Aquestes paraules van arribar a les orelles de molts grups neonazis d'arreu del món que posteriorment van contactar amb Peralta. 

El diari El Español va entrevistar Peralta el passat 17 de febrer, després de la manifestació feixista, i aquesta es va reafirmar en les seves conviccions: "A Alemanya, sent un 1% de la població, el 99% dels càrrecs públics estaven en mans de procedència jueva en època d'entreguerres. Jo els considero culpables de moltes de les situacions i injustícies que pateix el món, com el capitalisme".

La jove va insistir que se sent "orgullosa" de les seves paraules i es definia com una "feixista partidària d'un règim socialista". El seu referent és Ramiro Ledesma Ramos, fundador de les JONS i, malgrat que es van sentir proclames a favor de Hitler a l'homenatge a la División Azul, ella va negar ser nazi, perquè no creu "que sigui una macarra, sinó una persona que escolta Wagner". 

A l'entrevista, Peralta també va explicar que se sent una incompresa i està convençuda que acabarà a la presó malgrat que ella desitja una guerra "ideològica, sense metralletes". Per tot plegat, ja ha trencat vincles familiars. Viu sola, va explicar que el seu pare "ha intentat per tots els mitjans que no fos feixista" i fins i tot li llençava els llibres, "no volia de cap manera que seguís aquesta ideologia". Per aquest motiu, la va fer fora de casa. "No tolera la meva ideologia", va subratllar. 

 

Foto principal: Isabel Peralta durant l'homenatge a la División Azul