A Madrid continua sent una incògnita com es va autoritzar una manifestació feixista de centenars de persones aquest cap de setmana, en la qual es van passejar per la capital fins a arribar al cementiri de l'Almudena.

Cada any es concentren, però les proclames d'aquesta edició encara han estat més ultres i, a més, han incomplert totes les normes de seguretat decretades per posar fre a la propagació de la pandèmia per la Covid-19.

"El jueu és el culpable"

Representants de Juventud Nacional van convocar la marxa, en la qual van posar al centre de totes les amenaces la comunitat jueva: "És la nostra suprema obligació lluitar per Espanya i per Europa, ara dèbil i liquidada. Per l'enemic, l'enemic que sempre serà el mateix, encara que amb diferents màscares: el jueu. El jueu és el culpable, la División Azul va lluitar contra ells. I és el líder europeu del comunisme, d'una invenció jueva".

Un cura nazi

Però la ronda d'intervencions no va acabar aquí. També hi va participar l'Església amb la representació d'un capellà que va apuntar contra el comunisme: "Sense cap mena de dubte, el marxisme, igual que ahir, en l'època de la Segona Guerra Mundial, i avui també, ha intentat fer trontollar la pau de la nostra societat, la pau dels nostres esperits i, sobretot, treure a qui és el príncep de la pau: el nostre Jesucrist".

En la manifestació no van faltar els càntics del Cara al Sol, amb tothom sense mascareta, fent la salutació nazi i demanant no seguir les normes per la Covid-19: "Cal que us salteu el toc de queda, que us reuniu, que sigueu més de sis com som avui aquí, que us abraceu i que canteu. El nostre honor es diu fidelitat, crideu amb mi: ¡Arriba España! ¡Arriba Europa!". Els primers que van filtrar les imatges van ser l'agència de comunicació russa Ruptly.

A l'acte, hi van assistir diferents col·lectius feixistes com España2000 o el president de La Falange, Manuel Andrino. La tradició de cada mes de febrer és que grups nazis de tot Espanya es reuneixin a Madrid per celebrar aquest acte, que coincideix amb l'aniversari de la batalla de Krasni Bor, en la qual va prendre part la divisió d'espanyols al servei del nazisme, enguany celebraven el 78è aniversari.

Demanen que la Fiscalia ho investigui

La Comunitat de Madrid ha instat la Fiscalia de Madrid perquè s'investiguin els fets registrats i els crits antisemites que es van poder sentir. L'executiu de la presidenta Isabel Díaz Ayuso ha volgut expressar la seva disconformitat i la "màxima condemna als fets" denunciats per la Plataforma contra l'Antisemitisme i Moviment contra la Intolerància.

El conseller de Justícia del PP, Enrique López, ha demanat que la Fiscalia obri una investigació per aclarir si es va produir aquest suposat atac contra la comunitat jueva que es podria considerar constitutiu d'un possible delicte d'odi.

Malgrat l'evidència de les imatges, els dubtes es deleguen a una investigació de la Fiscalia. Es desconeix qui va autoritzar aquesta manifestació i per què no es va actuar en el moment dels fets. Cal recordar que actes com aquests depenen de la Delegació del govern espanyol, en aquest cas PSOE i Podemos.