El cap de llista del Partit Popular a les eleccions catalanes, Alejandro Fernández, ha defensat aquest dissabte una candidatura per aconseguir un resultat "històric" que els permeti ser "decisius" en el futur de la política catalana. Així ho ha afirmat en l'acte celebrat pels populars a Montjuïc, on també ha subratllat que la seva candidatura "és la del 'sí'" davant d'una "cultura del 'no' que ha impulsat l'esquerra a Catalunya amb la complicitat de Junts". Segons Fernández, un bon resultat de la seva formació el 12-M els permetria "acabar amb el procés com a primera pedra per acabar amb el sanchisme".

L'acte ha servit perquè el líder del PP català presentés la seva candidatura, la qual ha definit com "la millor de totes" les que es concorren a les eleccions del 12 de maig. En aquesta línia, ha destacat que és una llista preparada per governar "des de demà mateix", amb un "sí al turisme i a la indústria". Per contra, ha carregat contra les propostes de Junts, assenyalant que el projecte més "notable" del partit és "el canvi de domicili del seu líder", en referència al trasllat de residència del president a l'exili Carles Puigdemont a la comarca del Vallespir durant la campanya electoral. "Hi ha altres candidatures amb una proposta més notable aquests dies, que estan anunciant a so de bombo i platerets, és el canvi de domicili del seu líder", ha ironitzat el popular.

Fernández ha mostrat el PP com un partit que diu "sí al turisme i la indústria", però també a la seguretat ciutadana i al respecte per la propietat privada, a la qualitat educativa i a la cultura de l'esforç, davant d'aquells que consideren el sistema educatiu "el seu laboratori ideològic per manipular anhels i desitjos dels alumnes". El popular també ha apostat per un creixement econòmic que no deixi enrere el món rural, els ramaders i agricultors.

En canvi, ha subratllat que només diuen 'no' a aquelles iniciatives que "divideixen" els ciutadans, posant d'exemple "el procés o l'amnistia".  Sobre la llei aprovada pel Congrés dels Diputats, ha recordat que "en totes les enquestes la meitat de l'electorat socialista la rebutja de manera contundent", fent una crida a sumar-se al Partit Popular. "També ens dirigim a ells", ha afegit. A banda, Fernández ha carregat contra aquells que converteixen Catalunya "en un infern fiscal" i l'excés de burocràcia, responsabilitzant al govern de Pere Aragonès.

Fotografia de família dels candidats del PP

En l'acte a Montjuïc, el Partit Popular ha fet la fotografia de grup dels candidats a les eleccions catalanes. Fernández ha estat fotografiat acompanyat de Josep Lluís Huguet (Tarragona), Jaume Veray (Girona) i Montse Berenguer (Lleida), així com tota la resta de membres de la candidatura, entre els quals hi ha Manu Reyes com a número 2 o alcaldes com Xavier García Albiol.

Candidats del Partit Popular 12-M / Foto: PP
Candidats del Partit Popular 12-M / Foto: PP
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!