Ha trigat un dia el PP en respondre a Pere Aragonès, que aquest dijous va defensar la seva participació el pròxim dilluns en la Comissió General de les comunitats autònomes del Senat sobre l’amnistia dient que “trolejar el PP sempre ve de gust”. El cap de llista del partit popular a les eleccions catalanes, Alejandro Fernández, ha replicat al president Aragonès amb una ració de la seva pròpia medecina, assegurant que “s’ha trolejat a si mateix” durant aquesta legislatura. “Ha estat incapaç de treure lleis, ha estat incapaç de treure pressupostos i aconseguir majories al Parlament, malgrat que havia garantit reiteradament que les tenia, crec que s’ha trolejat a si mateix”, ha assegurat Fernández, que en ser preguntat què havia sentit quan va sentir la frase d’Aragonès, va recordar “una frase molt bona de Johan Cruyff que deia que els mals futbolistes es marquen sols”.

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació

 

El llenguatge "chabacanito" del president

En una entrevista a  La 1, Fernández ha recriminat a Aragonès “sentir en un president de la Generalitat” utilitzar el que ha qualificat de “llenguatge bastant chabacanito'" i “amb poca gràcia": "Déu no el va cridar pel camí de la ironia el senyor Aragonès, que potser té altres virtuts, però per descomptat no el discurs polític".

Sobre la sessió del Senat de dilluns que ve, Fernández ha instat el president català a no marxar després del seu discurs, com va fer l'anterior ocasió."Ell explica el seu llibre, però després s'aixeca i se'n va quan ha d'escoltar les veritats. Jo al Parlament he escoltat moltíssimes vegades el president Aragonès, i miri que l'he sentit dir ximpleries, però no m'he aixecat mai d'allà, perquè és una falta de respecte, també als meus electors", ha assenyalat el candidat, que ha apel·lat al "decòrum parlamentari i el respecte a tothom".

La negació dels socialistes a debatre

Qüestionat sobre quina seria l’estratègia que seguiran els presidents autonòmics del PP en aquesta cita de dilluns, Fernández ha argumentat que “no és una qüestió d’estratègia, sinó de defensar l’estat de dret, de debatre” i s’ha mostrat sorprès que “aquells que sempre s’omplen la boca de democràcia, després es neguin a debatre a les institucions públiques sobre un tema tan crucial per al futur d’Espanya com és l’amnistia i com és el fet de cedir constantment contra aquells que volen trencar l’estat de dret i que fan una esmena a la totalitat a l’Espanya nascuda a la transició anomenant-nos estat feixista”. El candidat del PP també ha recordat que entre aquests hi ha “gent que va ser amnistiada i que continua dient que ho tornarà a fer. Crec que val la pena debatre sobre això. I des d’aquest punt de vista, que els presidents autonòmics socialistes s’amaguin significa que la vergonya presideix ara mateix tota la seva activitat política”.

Fernández va explicar que en les eleccions del pròxim 12 de maig el PP té l’objectiu d'obrir una nova etapa, però obrir una nova etapa, cosa que també repeteix el senyor Illa, que significa acabar amb el Procés, perquè el senyor Illa el que ha fet és ressuscitar el Procés, i de la mà de Pedro Sánchez, i estendre-ho a la resta d’Espanya amb l’amnistia”.

En defensa d’Ayuso

A l’entrevista, el president del PP, també ha defensat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i ha rebutjat “les caceries públiques”. “Quan una persona, com és el cas d'Isabel Díaz Ayuso, manifesta públicament que està a total disposició per poder comparèixer i explicar el que calgui, jo crec que demostra que no té res a amagar", ha indicat Fernández, que ha criticat les "insídies constants" que rep la presidenta madrilenya.

El president del PP català s’ha queixat en una piulada a X (antiga Twitter) que la seva entrevista amb Silvia Intxaurrondo a La Hora de la 1, que ha durat més de sis minuts, ha sigut “sorprenentment” breu.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!