Alejandro Fernández ha rebutjat anar a les llistes del PP a les eleccions generals del 23-J. En una piulada en castellà d'aquest cap de setmana, el líder dels populars en el Parlament ha agraït "l'oportunitat" que li ha oferit el seu partit per tornar al Congrés dels Diputats com a cap de llista per Tarragona. "Però em quedo a Catalunya", ha sentenciat. Tot, després dels bons resultats de la seva formació en les últimes eleccions municipals i autonòmiques. A Barcelona, per exemple, Daniel Sirera va aconseguir duplicar els resultats

Per què ha declinat la invitació? Fernández ha recordat que va ser "molt crític amb aquells polítics que, a la primera dificultat, se'n van anar a Madrid i van deixar aquí una enorme sensació d'abandonament". "Jo no cauré en tal error. Tinc per mi que, després del 23-J, tornarem a viure episodis a Catalunya que exigiran una veu forta que defensi els drets i llibertats dels catalans no nacionalistes", ha dit. I ha conclòs amb una promesa: "No serà senzill, però a mi em va la marxa... Jo no us abandonaré".

Fitxatges del PP

Qui sí que abandona Catalunya és el diputat de Ciutadans al Parlament Nacho Martín Blanco, que també plega del partit. Això sí, no deixa la política: s'incorpora a les llistes del PP per Barcelona, per ser cap de llista o número tres en la candidatura al Congrés. Quan va anunciar la seva renúncia, ja va apuntar que no pretenia renunciar a la "vida pública". "Em reservo el dret que tinc a parlar del que pugui parlar. El que no faré ara és dir que no tenen consistència", va afirmar — tot afegint que també sabia qui votaria a les eleccions generals perquè sap "què necessita Espanya". 24 hores després, es va conèixer el seu fitxatge pels populars.

No és l'únic fitxatge d'Alberto Núñez Feijóo que és conegut a Catalunya: divendres ens vam assabentar de la incorporació de Cayetana Álvarez de Toledo a les llistes de Madrid, una vella coneguda. Álvarez de Toledo va caure en desgràcia al PP pel seu espanyolisme dur, però ara pot ser un actiu per captar el vot del partit ultra Vox a la capital espanyola.

 

Imatge principal: el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, amb el líder del partit a Catalunya, Alejandro Fernández, en un acte a Barcelona l'octubre del 2022 / Montse Giralt