La llista d'exdirigents de Ciutadans que es passen a les files del Partit Popular (PP) se segueix eixamplant després de la nova desfeta electoral de la formació el passat 28-M. El darrer a fer un canvi ràpid de carnet és Nacho Martín Blanco, segons avança RAC1. L'exportaveu parlamentari del partit taronja al Parlament, va anunciar el passat dijous que deixava el partit i els seus càrrecs orgànics i institucionals. Només unes hores després s'ha donat a conèixer que Martín Banco passaria a les llistes del PP per Barcelona de cara a les pròximes eleccions generals. No està clar en quina posició de la llista estaria l'exportaveu parlamentari de Ciutadans, però podria ser el cap o el número tres. 

Martin Blanco no és el primer portaveu parlamentari de Ciutadans que passa a les files del PP. L'any 2020, Lorena Roldán va obrir aquest camí. En el seu moment, va remarcar que seguia fidel als principis i valors que van fer-la entrar en la política fa sis anys, i que esperava d'obrir "una nova etapa a Catalunya, de la mà d'un partit constitucionalista, ferm defensor de la llibertat, la igualtat i la convivència". Situa com a "èxits" la victòria de Cs a les eleccions catalanes del 2017. En el seu moment, Roldán va aprofitar per fer un agraïment especial a Albert Rivera. 

Continuar a la vida pública

Quan fa aproximadament 24 hores que Martin Blanco va anunciar que deixava Cs, va apuntar que no pretenia abandonar la "vida pública". "Em reservo el dret que tinc a parlar del que pugui parlar. El que no faré ara és dir coses que no tenen consistència", va afirmar. A més, va apuntar que ja sabia que votaria el 23 de juliol, afirmant que sap "què necessita Espanya" tot plegat parlant d'uns comicis on no es presenta Ciutadans. 

Amb la renúncia a l'acta de diputat de Martín Blanco, l'encarregada de ser la nova portaveu del grup parlamentari serà la diputada Anna Grau. A banda, un cop es formalitzi la seva marxa s'expedirà una nova credencial de diputada per a la següent de la llista, Noemí de la Calle. De la Calle ja va ser diputada del Parlament i actualment és la presidenta del Consell General de Ciutadans.

Patacada de Ciutadans 

L'anunci de Martín Blanco arriba dues setmanes després de la desfeta de Ciutadans a les eleccions municipals i autonòmiques, que va provocar que el partit renunciés a presentar-se a les eleccions espanyoles i que va desencadenar la marxa d'Inés Arrimadas. Sobre aquesta qüestió, Martín Blanco va assegurar que li va fer "una pena enorme" l'adeu de la líder del partit, però l'ha desvinculat de la seva decisió, que ha emmarcat en raons "estrictament personals de reflexió i introspecció".