El president del PP, Alberto Núñez Feijóó, ha fitxat l'exportaveu del Grup Popular al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, perquè l'acompanyi a la llista popular de Madrid al Congrés, a les eleccions generals del 23 de juliol. Álvarez de Toledo, que va caure en desgràcia al PP pel seu espanyolisme dur, ara pot ser un actiu per captar vot del partit ultra Vox a la capital espanyola. 

Álvarez de Toledo va encapçalar la candidatura del PP per Barcelona a les generals del novembre del 2019, quan Pablo Casado liderava el PP, i després la va designar portaveu parlamentària. Tot i això, l'agost del 2020, després de fortes desavinences amb el llavors secretari general del PP, Teodoro García Egea, aquest la va destituir del càrrec. El seu relleu va ser Cuca Gamarra, que segueix sent ara la portaveu parlamentària a la cambra baixa.

Tot i l'hermetisme amb què la direcció del PP porta la confecció de les llistes electorals, càrrecs del PP consultats per Europa Press ja donaven per fet aquests dies que Feijóo comptaria amb Álvarez de Toledo, en considerar-la un "actiu electoral". "Un partit necessita perfils de tota mena i Feijóo no trepitjarà cap ull de poll", resumia fa uns dies un veterà càrrec popular. A més, Álvarez de Toledo, que al maig va ser operada d'un tumor al pit, es va implicar en la campanya electoral de les municipals i autonòmiques.

Sémper també serà a la llista de Madrid 

 

Així mateix, Feijóo ha traslladat a Borja Sémper, portaveu del comitè de campanya i responsable de Cultura de PP, que també tindrà un lloc a la candidatura de Madrid al Congrés. Sémper, que va ser president del PP de Guipúscoa i portaveu del Parlament basc, fa diversos anys que resideix a Madrid, i va treballar entre el 2020 i el gener del 2023 com a director de relacions institucionals d'una consultora. Al País Basc, el Partit Popular té menys opcions d'aconseguir escó, perquè hi té menys suport que a les regions espanyoles. A les eleccions generals del novembre del 2019 només van aconseguir una acta, la de Beatriz Fanjul, per Biscaia.

De moment, la direcció del PP no ha revelat en quin número de la llista aniran Álvarez de Toledo o Borja Sémper. També segueix sent una incògnita qui serà el número dos de la llista de Madrid, un lloc en el qual algunes fonts del PP situen Cuca Gamarra.