Confirmat. Alejandro Fernández, el líder i la cara més visible del PP català, s’ha acabat imposant i serà el cap de llista dels populars a les eleccions del 12 de maig. Després d’una incertesa que s’arrossegava des de feia dies i d’un estira-i-arronsa entre Madrid i Barcelona, fonts del PP confirmen que el Comitè Electoral Autonòmic, que és l’òrgan competent en aquestes qüestions, proposarà a Alejandro Fernández com a candidat del PP. Culminat un procés de consulta i escolta fet en les últimes hores, des de Gènova apunten que el president del PP català ha rebut “el suport dels principals actius polítics del partit” a Catalunya, cosa que ha portat Alberto Núñez Feijóo a donar-li el seu vistiplau.
 

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, possibles candidats i tota la informació

 

Aquesta proposta se sotmetrà a la consideració d’una Junta Directiva Autonòmica, que se celebrarà aquest dimecres a Barcelona, i a la qual està previst que hi assisteixi Feijóo. Serà un mer tràmit per ratificar aquesta aposta. Així mateix, també es consultarà la designació de l’eurodiputada Dolors Montserrat, un altre dels noms que sonava com a possible candidata, com a presidenta del Comitè de campanya. Més tard, el Comitè Electoral Nacional haurà de ratificar “com més aviat millor” la resta d’integrants de les candidatures a les quatre demarcacions. Fonts populars també sostenen que el seu objectiu és “armar una candidatura forta que permeti la recuperació del PP com a formació de referència del constitucionalisme” veient que el PSC “ha abandonat aquest marc” i s’ha convertit en “crossa imprescindible de l’independentisme”.

En un missatge a Twitter, Alejandro Fernández ha donat “les gràcies de tot cor” al partit, a Feijóo i a totes les persones que li han donat suport. El líder del PP català ha rebut felicitacions, entre altres, de Dolors MontserratDani Sirera (líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona), Xavier García Albiol (alcalde de Badalona), Alejo Vidal-Quadras (expresident del PP català i un dels fundadors de Vox), Cayetana Álvarez de Toledo (portaveu adjunta del PP al Congrés) i Lorena Roldán (la número 2 del PP al Parlament aquesta legislatura). Això sí: des de Gènova, silenci eixordador de Feijóo, que encara no s’ha pronunciat públicament sobre aquesta decisió.

Una decisió que arriba poques hores després d’una trobada entre Fernández i Feijóo

L’anunci del PP s’ha fet públic setze hores després que transcendís que Alberto Núñez Feijóo i Alejandro Fernández havien mantingut una trobada per “posar en comú la seva visió sobre el context polític actual” a Catalunya i al conjunt de l’Estat. Fonts del PP van apuntar que Fernández havia traslladat a Feijóo “la seva absoluta disposició al partit” i, en un tuit, Fernández va afegir que ell “sempre” ajudarà “en tot el que pugui” que el PP de Catalunya “obtingui el millor resultat possible”, sigui “com a candidat a la Generalitat o com a afiliat de base”.

Al matí, el silenci continuava regnant a Gènova. El portaveu del PP, Borja Sémper, no havia donat cap pista, però sí que havia subratllat que “la decisió sobre la candidatura del PP de Catalunya” havia de “partir dels companys de Catalunya”, que “són els que estan a peu d’obra”. La resolució d'aquesta disputa s'ha desencadenat després del naufragi de les negociacions entre el PP i Ciutadans per una integració a escala estatal que havia de cristal·litzar en una llista conjunta el 12-M. Divendres passat les converses van descarrilar i això ha aplanat el camí per Alejandro Fernández.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!