Alejandro Fernández torna a marcar distàncies amb Alberto Núñez Feijóo i amb una possible aproximació a Junts. Malgrat que el candidat del PP català el 12-M va considerar fa vuit dies que el fet que Feijóo admetés contactes amb els juntaires i obrís la porta a ser aliats amb condicions no tenia “cap incoherència”, ara torna a allunyar-se dels postulats de Gènova. Preguntat directament en un acte a Madrid sobre si seuria a negociar amb Carles Puigdemont, Alejandro Fernández ha sigut clar: “No tinc res a parlar amb pròfugs colpistes, és de Barri Sèsam”. A més, el candidat del PP el 12-M es nega a convertir la campanya en un “reality show” per comentar “la vida i miracles” de Puigdemont i titlla de “fricada” l’anunci que ha fet avui el líder de Junts que abandonarà la política activa si no és investit president. El líder dels populars a Catalunya ha acusat Puigdemont de centrar-se en les seves “mogudes” i a “parlar del seu llibre” i no en els “greus” problemes dels catalans.

En un dinar-col·loqui al Club Siglo XXI, ha reconegut que “l’escaramussa” entre Junts i ERC dels darrers dies ofereix al PP “una oportunitat d’or” per posar fi amb el procés i encaminar-se cap a una etapa amb Alberto Núñez Feijóo a la Moncloa. De cara als resultats, no explicita una xifra d’escons a la qual aspira, però sí que té la voluntat d’aconseguir una “representació prou sòlida per ser decisiu en la política catalana i obrir una nova etapa”. I estaria obert a investir Salvador Illa? Alejandro Fernández ha mantingut la seva posició i ha insistit que les seves condicions són que el PSOE “acabi amb el procés” i “trenqui tots els seus acords amb el separatisme al Congrés i a les grans institucions”, ja que els socialistes i els independentistes són “dues cares de la mateixa moneda”. “No podem ser ingenus, si no hi ha un canvi radical del PSOE, no caurem a les seves trampes”, ha reblat.

L’encarregat de presentar-lo ha sigut Miguel Tellado, portaveu del PP al Congrés, que l’ha definit com un “apòstol de la convivència” al Parlament, com el “millor amic” de la “Catalunya plural”, com el “millor antídot contra l’independentisme” i com el “candidat més incòmode” pels independentistes i pel PSOE perquè diu les veritats “sense anestèsia”. A l’acte han assistit el secretari general del PP català, Santi Rodríguez, els fins ara diputats del PP al Parlament i “companys de batalla” aquesta legislatura, Lorena Roldán i Daniel Serrano, els diputats al Congrés dels Diputats Cayetana Álvarez de Toledo i Jaime de Olano, la secretària quarta de la Mesa del Congrés, Carmen Navarro, i l’expresident del PP català i un dels fundadors de Vox, Alejo Vidal-Quadras, que va ser agredit a Madrid fa uns mesos i a qui Fernández ha qualificat de “mestre i autèntica inspiració”.

Un “govern fallit” incapaç de subministrar aigua a la ciutadania i una “sintonia total” amb Gènova

Preguntat per temes d’actualitat, Alejandro Fernández ha titllat el Govern de la Generalitat de “govern fallit” per haver sigut “incapaç de garantir el subministrament d’aigua per la ciutadania en ple segle XXI” i ha acusat els membres de l’executiu de Pere Aragonès de ser uns “irresponsables frívols”. En clau de campanya, ha fet servir la ironia que el caracteritza. Sobre la incertesa de la seva designació com a candidat, ha asseverat que “havent vist els esdeveniments del procés, tot el que ve a continuació és un balneari”. I sobre la presència d’Isabel Díaz Ayuso als mítings, ha assegurat que la presidenta madrilenya anirà a Catalunya per donar-li suport i “serà molt ben rebuda amb una enorme calor”: “Ja m’agradaria a mi els resultats que té ella”, ha confessat.

Davant d’un auditori que l’ha aplaudit en nombroses ocasions, Fernández també ha tingut temps de pronunciar-se sobre la manera de combatre l’independentisme. Ha rebatut els que diuen que “la qüestió del nacionalisme es calma amb diners” i ha arguït que “el nacionalisme català no és aliè als fenòmens sociològics que s’han produït a tota Europa”, on els nacionalismes s’han convertit en “nacionalpopulismes de tall supremacista identitari amb una retòrica tremendament agressiva”. Així mateix, ha vaticinat que el següent pas que faran el govern espanyol i els partits independentistes serà convertir Espanya en un “estat plurinacional confederal asimètric”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!