El president del PPC, Alejandro Fernández, ha dit aquest dimarts que no té "cap dubte" que "el PSC pactarà amb els separatistes si té l'oportunitat" de fer-ho després de les eleccions catalanes previstes pel 14 de febrer: "Reeditaran el tripartit si poden sempre que, si nosaltres podem evitar-ho, ens encarregarem que això no sigui així".

En una roda de premsa oberta, Fernández ha aprofitat el dia de festa per celebrar una trobada amb afiliats i simpatitzants del PPC de Tarragona. La seguretat amb què avisa d'un segon tripartit a Catalunya, la basa en  unes declaracions del secretari d'Organització de PSOE, José Luis Ábalos, que va dir a TVE que els socialistes són favorables a "tot espai que permeti normalitzar la situació política a Catalunya" sigui benvingut.

A més, Fernández recorda que els pactes entre republicans i socialistes també es repliquen al Congrés: "És una contradicció o una desautorització al senyor Iceta dient que no pactaria amb independentistes. El que jo recomanaria és que no es fixessin amb què diuen durant les campanyes electorals, sinó el que fan després.

Els socialistes, sempre que tenen oportunitat, pacten. Fins i tot a Badalona i Castelldefels on hi havia una alternativa clara". I sentencia: "Apel·lar a la "esquerra patriòtica" no només no és un error, és que és una obligació dels que no som d'esquerres, perquè aquesta esquerra no està en els partits, està en la ciutadania lliure. I compartim amb ells la concòrdia i la Constitució".

Fernández tampoc s'oblida de Junts. Pel diputat català del PP, l'independentisme té "una component nacional populista extremista" i recorda les relacions de Junts amb "l'extrema dreta". De fet, ha comparat la ultradreta de Finlàndia amb la de Puigdemont o els "nazi de Flandes" que entren en la normalitat de les seves relacions. I posa el partit del president Carles Puigdemont en el mateix varem que els partits de dreta radicals d'arreu d'Europa.

Les declaracions de Fernández s'abonen en la polèmica del vicepresident del Parlament, Josep Costa, que ha admès haver participat dijous passat en una reunió telemàtica amb diversos grups independentistes, entre els quals alguns d'identitaris, però ha negat taxativament haver-ho fet en nom de Junts per Catalunya o exercint qualsevol altra representació que no fos estrictament la personal. A més, també ha demanat disculpes per "un error involuntari" i ha creat una profunda discordància amb ERC.