Més represàlies. L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla (ERC), ha estat condemnada a pagar una multa setmanal per la pancarta dels presos polítics de l'ajuntament. El jutjat contenciós número 10 de Barcelona ha decidit que la batllessa haurà d'abonar 500 euros del seu patrimoni cada setmana fins que no retiri els llaços grocs i els cartells que suposadament estan penjats al consistori, tal com ha avançat el mitjà digital TOT Sant Cugat. En aquest sentit, la pancarta va ser despenjada el juny passat després d'una primera sentència arran d'una denúncia de Ciutadans.

El jutjat considera en la interlocutòria que l'ajuntament no ha complert l'esmentada sentència, que ordenava la retirada de la pancarta que hi havia a la façana amb l'eslògan "llibertat presos polítics". L'argument és que el mural va ser "substituït per llaços i rètols que s'han col·locat a l'interior i a les finestres" de l'edifici. És per aquest motiu que el consistori hauria actuat de "mala fe", suficient per condemnar l'alcaldessa a pagar ni més ni menys que 500 euros setmanals del seu patrimoni fins que no es demostri que s'han retirat els símbols. Uns símbols que, recordem, es van retirar al juny. 

Alcaldesa de Sant Cugat, Mireia Ingla   Europa Press

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla / Europa Press

Fonts municipals han afirmat al TOT Sant Cugat que Ingla s'ha quedat astorada amb la interlocutòria, ja que s'havia complert la sentència. I és que això no és tot. Al novembre, el jutjat ja va condemnar l'ajuntament a pagar els costos del procediment. A més, Ciutadans va demanar que la mateixa alcaldessa pagués del seu patrimoni els costos judicials. Amb tot, Ingla ha reaccionat a Twitter: "La repressió continua. Primer amenacen, després actuen contra els drets més elementals, prohibint una pancarta. Avui un pas més, actuant de manera arbitrària. Però cap amenaça podrà acabar amb els meus principis i compromisos democràtics. Gràcies per totes les mostres de suport!". De moment, es desconeix si pagarà o no la multa, de la mateixa manera que tampoc se sap la manera en què ho farà.

En qualsevol cas, aquest dilluns 21 de març es debatrà al ple municipal l'aprovació d'una moció de Junts per recol·locar una pancarta a la façana del consistori amb el lema "llibertat, amnistia i prou repressió". En aquest sentit, el partit de Carles Puigdemont ja va portar al ple una moció per declarar persona no grata el jutge Pablo Llarena a Sant Cugat. La proposta no va tirar endavant per la negativa d'ERC, que rebutjava una moció que "busqués el grau d'independentisme de cada grup polític". "Ens trobem de nou amb una moció d'àmbit nacional que pretén provar el grau d'independentisme del nostre grup i de la nostra alcaldessa", va criticar la regidora republicana Gemma Aristoy, que també va defensar que "de lliçons de lluita independentista i antirepressiva, les justes".