Estiu rere estiu Calella rep milers de turistes alemanys; Alemanya, de fet, és el país que ocupa el primer lloc al rànquing de països que visiten la població del Maresme. Aprofitant aquesta proximitat, l'alcaldessa de la població, Montserrat Candini, ha enviat personalment una carta a la cancellera Àngela Merkel per demanar-li ajuda davant la repressió i l'ofensiva judicial que pateix Catalunya. Al text Candini apel·la a l'acollida des de fa més de "seixanta anys [...] de molts turistes procedents del seu país" per llançar-li un crit d'auxili.

Al text l'informa que al plenari de l'Ajuntament de Calella "13 dels 17 membres van votar a favor del dret a decidir del nostre país", i li recorda que "dels 948 Ajuntaments de Catalunya prop de 800 han estat encausats per donar la veu a la gent dels nostres pobles". La carta afirma que Calella està compromesa "amb els valors democràtics i en defensa dels drets humans", i que és per aquest motiu que li demana "ajuda". 

 

 

La carta també s'ha enviat als màxims representants de França, Finlàndia, Irlanda i Portugal.

Adhesió a "Europe! Make a Move!"

Aquesta no és pas l'única carta que Candini ha enviat a Merkel: el municipi també s'ha adherit a la campanya "Europe! Make a Move!", que promou l'Associació Catalana pels Drets Civils, entitat creada per les famílies dels presos polítics que pretén omplir de cartes els mandataris de cinc països europeus. Les cartes estan adreçades a Angela Merkel (Alemanya), Emmanuel Macron (França), Juha Sipila (Finlàndia), Lea Varadkar (Irlanda) i Antonio Costa (Portugal).