Els alcaldes i alcaldesses de l'Hospitalet i 16 municipis del Baix Llobregat han reclamat al Govern que aixequi el tancament de bars i restaurants decretat el passat 16 d'octubre. En una carta conjunta enviada el 9 de novembre al vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, mostren la seva preocupació per la situació dramàtica que afronten els milers de treballadors del sector i critiquen que s'ordenés el tancament sense donar als negocis una alternativa de viabilitat.

Els signants, tots ells del PSC, afegeixen que, "entre tots", hauria de ser possible fer compatible la reobertura de bars i restaurants amb les restriccions actuals de mobilitat nocturna i confinament perimetral de cap de setmana

Des de les alcaldies alerten que estan vivint la que és sens dubte la pitjor crisi sanitària, econòmica i social de les darreres generacions i que des de l’inici de l’emergència s’han posat a disposició de les diferents administracions per donar resposta a les noves necessitats resultants de la pandèmia de la covid-19.

La carta, que encara no ha tingut resposta, finalitza amb l'oferiment dels alcaldes i alcaldesses de posar-se a disposició del Govern per treballar plegats en la definició i aplicació de les disposicions que calguin per a l'obertura immediata dels negocis amb la màxima seguretat.

La carta ha estat signada pels alcaldes i alcaldesses de l'Hospitalet de Llobregat, Abrera, Castelldefels, Cervelló, Cornellà, Esparreguera, Esplugues, Gavà, Molins de Rei, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Vallirana i Viladecans.

La proposta de Tremosa

El conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, ha fet una proposta aquest mateix dimecres per tal de poder reobrir les terrasses de 13h a 16h, cosa que ja ha estat rebutjada pel gremi de la restauració​. El sector ha qualificat la iniciativa del conseller "de fireta".

Els responsables de les empreses de restauració de Barcelona demanen la reobertura de bars i restaurants aquest cap de setmana, mentre que des del departament d'Empresa es treballa amb una proposta de desescalada de les restriccions a partir de la reobertura de les terrasses al 50% i per servir menjar entre les 13 i les 16 hores, a banda del menjar per emportar que actualment poden vendre.