El Gremi de Restauració de Barcelona ha carregat contra la proposta de reobertura dels bars i restaurants que planteja la Conselleria d'Empresa i Coneixement i que ha avançat ElNacional.cat. "Reobrir les terrasses de 13 hores a 16 hores és una presa de pèl, una proposta de fireta, insuficient per a l'emergència econòmica que estem patint", han denunciat.

Els responsables de les empreses de restauració de Barcelona demanen la reobertura de bars i restaurants aquest cap de setmana, mentre que des del Departament d'Empresa es treballa amb una proposta de desescalada de les restriccions a partir de la reobertura de les terrasses al 50% i per servir menjar entre les 13 i les 16 hores, a banda del menjar per emportar que actualment poden vendre.

El Gremi adverteix que l'única proposta que compta amb el seu aval és "l'anomenat pacte del Majestic (en referència a la trobada d'ahir amb l'alta cuina i els grans grups): interiors al 50% amb distància entre taules, terrasses al 100% i mascareta recomanada entre plat i plat".

El Govern haurà de decidir entre dimecres i divendres si rebaixa les restriccions o les prorroga quinze dies més. Des de la Conselleria de Salut s'ha apostat per allargar-les, mentre que la consellera de Presidència, Meritxell Budó, va assegurar aquest dimarts en acabar la reunió del Consell Executiu que el Govern no descarta rebaixar el tancament.