L'alcalde de Valladolid, Óscar Puente (PSOE), ha reaccionat a la nova feina que tindrà Toni Cantó com a responsable de l'Oficina de l'Espanyol de la Comunitat de Madrid. Puente no ha dubtat en assegurar a través de Twitter que Toni Cantó "és simplement un merda". Del que va ser membre d'UPyD, Ciutadans i ara dona suport al PP, el polític socialista ha expressat que "si tingués un gram de vergonya i de decència ja hauria marxat a treballar" de la seva professió, però sosté que prefereix seguir vivint a costa de la política.

Més tard, el batlle de Valladolid ha publicat un altre tuit en el que encara es mostrava més contundent: "Per a aquells als qui els sembla molt que un alcalde cobri 86.000 euros a l'any, amb una ciutat a càrrec seu, 3.200 treballadors i 360 milions de pressupost, i no tenir ni diumenges ni festes, que pensi que Toni Cantó cobrarà 75.000 € per rascar-se els ous a dues mans".

TUIT óscar puente

La nova Oficina de l'Espanyol creada per Ayuso

Amb l'aprovació de la nova estructura del govern madrileny presidit per Isabel Díaz Ayuso, s'ha creat un nou organisme, que és l'Oficina de l'Espanyol de la Comunitat de Madrid. És un departament que dependrà de la Conselleria de Cultura, Turisme i Esports. L'encarregat de dirigir l'oficina és justament Toni Cantó. Segons defensaven fonts de l'executiu de la Comunitat de Madrid, "l'objectiu és fer de Madrid la capital de l'espanyol a Europa" i per això defensen la seva creació.

Les polítiques d'aquesta oficina aniran encaminades, també, a "la interlocució amb institucions per impulsar les oportunitats econòmiques de l'espanyol i la col·laboració activa amb entitats dins de l'àmbit de la Comunitat de Madrid que treballen per l'impuls de l'espanyol".

Cs i Vox també critiquen el nomenament de Cantó

Vox, que és el soci del Partit Popular a la Comunitat de Madrid i que va votar afirmativament la investidura d'Ayuso, ha criticat el nomenament de Toni Cantó. Per a Rocío Monasterio, la decisió "no és encertada, és una pena i no li fa cap favor" a l'exdiputat de les Corts Valencianes. 

Per part de Ciutadans, que no va obtenir representació a l'Assemblea de Madrid a les darreres eleccions, Edmundo Bal (que va ser el candidat als comicis del 4 de maig i és excompany de partit de Cantó) ha ironitzat sobre aquest nou càrrec: "En perfecte espanyol dic que això és el que defineix la paraula 'xiringuito'". Bal entén que es tracta d'un "servei administratiu creat per a una necessitat que no existeix". El diputat de Ciutadans al Congrés considera que suposa "una mala gestió dels fons públics" perquè mai ha percebut que l'espanyol estigués "amenaçat" a Madrid.

Cal recordar que Toni Cantó va sortir del partit taronja el mes de març, després de la moció de censura fracassada a Múrcia i la convocatòria d'eleccions a Madrid. Poc després, l'actor de professió va començar a donar suport públicament a Isabel Díaz Ayuso. A finals de març, es coneixia que Cantó aniria de número 5 a la llista dels populars per les eleccions de la Comunitat de Madrid, però un jutjat madrileny va tombar la seva candidatura perquè no estava empadronat a la Comunitat abans que es tanqués el cens electoral.

 

Imatge principal: Óscar Puente (PSOE), en una roda de premsa a l'Ajuntament de Valladolid. Europa Press.