L'Ajuntament de Puigverd de Lleida (Segrià) ha anunciat amb un comunicat que l'alcalde del municipi, Josep Solsona, ha agafat la baixa mèdica. La situació es produeix després que el batlle de la localitat fos detingut divendres al migdia per un presumpte delicte de violència de gènere. El consistori ha indicat que la tinenta d'alcalde Úrsula Barrufet té assumides les funcions d'alcaldessa accidental. Al comunicat, l'equip de govern municipal demana que es respecti el dret a la presumpció d'innocència de Solsona. Dissabte, quan va transcendir la detenció, el partit de l'alcalde, Junts per Catalunya, i l'equip de govern mostraven la "consternació" davant els fets i li reclamaven que deixés l'alcaldia. El partit l'ha suspès de militància.

Solsona defensa la seva innocència

L'alcalde va emetre un comunicat diumenge, després de la seva detenció i posterior posada en llibertat, en què defensava que és innocent dels càrrecs pels quals se l'investiga i que van dur a la seva detenció. Se l'investiga per un presumpte delicte de violència de gènere en l'àmbit familiar, concretament d'amenaces i coaccions, lesions i amenaces en l'àmbit de violència de gènere, maltractament en l'àmbit familiar i agressió sexual a menor d'edat. En el comunicat difós aquest diumenge es declarava innocent de tots els càrrecs i sol·licitava respecte per la seva presumpció d'innocència. També demanava que no se'l sotmeti a un "judici paral·lel" a la premsa.

Concentració de protesta

Després que es fes públic el cas, un centenar de persones es van concentrar dissabte davant l'Ajuntament de Puigverd de Lleida (Segrià) per rebutjar la violència masclista. Durant l’acte es van mostrar cartells amb els lemes 'Si ens toquen a una ens toquen a totes', 'Lliures i sense por' i 'Caureu tots'. Així mateix, es va fer la lectura d’un text per denunciar la violència en totes les seves formes. 

protesta ajuntament puigverd lleida violencia genere
La protesta davant l'ajuntament de Puigverd / Foto: ACN

El partit, consternat

En un comunicat després de conèixer-se la detenció, Junts per Catalunya va expressar la seva consternació davant els fets i es va posar a disposició de la família i les persones afectades. En el mateix sentit es va expressar la junta de govern local que lidera Solsona. En una nota, asseguraven estar “contrariats” i van demanar que deixi l’alcaldia del municipi “per tal de poder gestionar la situació actual de la millor manera possible pensant en seguir oferint un bon servei als veïns de Puigverd de Lleida”. “Esperem que amb la seva renúncia pugui afrontar la seva defensa en les millors condicions, tot defensant la seva presumpció d’innocència”, van afegir des del seu govern. A més, Junts per Catalunya també va expressar la plena confiança i col·laboració amb la justícia "en qualsevol aspecte" que es consideri que el partit pugui aportar. 

Josep Solsona va arribar a l'alcaldia de Puigverd de Lleida l'agost del 2022, després que prosperés una moció de censura contra l'aleshores alcaldessa Sandra Barberà d'ERC, i va revalidar el seu càrrec en les últimes eleccions municipals.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!