El jutjat de guàrdia de Lleida ha acordat aquest dissabte deixar en llibertat provisional l'alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona, detingut aquest divendres acusat d'un presumpte delicte de violència de gènere en l'àmbit familiar. L'investigat i els testimonis han declarat davant el jutge aquest dissabte, el qual no ha acordat cap ordre d'allunyament o protecció. El jutjat de guàrdia de Lleida ha rebut Solsona per presumptes delictes d'amenaces i coaccions, lesions i amenaces en l'àmbit de violència de gènere, maltractament en l'àmbit familiar i agressió sexual a menor d'edat. Segons informen fonts judicials, cada causa serà remesa al jutjat competent i Solsona manté la condició d'investigat.

En conèixer-se la notícia de la detenció de Solsona Junts l'ha suspès de militància i ha mostrat la seva "consternació pels fets denunciats", que ha qualificat de “molt greus”, alhora que s'ha posat a disposició de la família i les persones afectades, i assegura que col·laborarà així amb la justícia. La formació independentista també li han demanat a Solsona que deixi el seu càrrec i ha encarregat als responsables territorials de Junts que segueixin de prop el cas, segons ha detallat en un comunicat. Els edils de l'equip de govern de l'Ajuntament de Puigverd de Lleida parlaran els pròxims dies amb Josep Solsona per demanar-li la renúncia a l'alcaldia davant "la dificultat d'activar en aquests moments" una moció de censura que l'aparti del càrrec.

Un centenar de persones es concentra a Lleida contra la violència masclista

Amb el 8 de març ben recent, la detenció de l'alcalde d'aquesta localitat lleidatana ha estat rebut amb molta indignació, i aquest diumenge, un centenar de persones s'ha concentrat davant l'Ajuntament del municipi per rebutjar la violència masclista. Durant l’acte s’han mostrat cartells amb els lemes 'Si ens toquen a una ens toquen a totes', 'Lliures i sense por' i 'Caureu tots'. Així mateix, s’ha fet la lectura d’un text per denunciar la violència en totes les seves formes. Josep Solsona, de 42 anys, va arribar a l’alcaldia de Puigverd de Lleida l'agost del 2022, després que prosperés una moció de censura presentada per JxCat i el PSC contra fins aleshores alcaldessa d’ERC, Sandra Barberà. El mes passat, ja va aixecar polèmica perquè en una formació sobre igualtat i no discriminació per al personal de l’administració pública, l’alcalde va dir textualment que "una associació només de dones és sexista". 

 Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!