Junts per Catalunya ha suspès de militància a Josep Solsona Batlle, alcalde de Puiverd de Lleida, un poble de la comarca del Segrià de poc més de 1.300 habitants, després que divendres, dia en què precisament es commemorava el Dia Internacional de la Dona, va ser detingut, acusat d’un presumpte d’un delicte de violència de gènere en l’àmbit familiar. Segons ha avançat el diari Segre, el detingut ha passat la nit a comissaria i s’han obert diligències per determinar les circumstàncies que han desembocat en la detenció de Solsona, a l’espera de les declaracions que pugui fer davant els agents i l’autoritat judicial un cop es decreti el seu trasllat davant del Jutjat de Guàrdia. Junts l'ha suspès de militància a Solsona i ha mostrat la seva "consternació pels fets denunciats", que considera “molt greus”, alhora que s'ha posat a disposició de la família i les persones afectades, i assegura que col·laborarà així amb la justícia. La formació independentista també li han demanat a Solsona que deixi el seu càrrec i ha encarregat als responsables territorials de Junts que segueixin de prop el cas, segons han informat en un comunicat.


Alcalde després d’una moció de censura

Josep Solsona, de 42 anysva arribar a l’alcaldia de Puigverd de Lleida l'agost del 2022, després que prosperés una moció de censura presentada per JxCat i el PSC contra fins aleshores alcaldessa d’ERC, Sandra Barberà. El PSC va justificar la seva posició al·legant que Barberà havia incomplert l’acord de govern pel qual els socialistes ocuparien l’alcaldia el darrer any de mandat.

El mes passat, Solsona ja va aixecar polèmica per unes declaracions on criticava les associacions de dones, segons informa RAC1. En una formació sobre igualtat i no discriminació per al personal de l’administració pública, l’alcalde va dir textualment que "una associació només de dona és sexista" i que "en una societat igualitària no haurien d'existir associacions femenines ni masculines". Ho va dir en una formació sobre igualtat i no discriminació per a personal de l'administració pública.

Edils del municipi demanaran la renúncia

D'altra banda, edils de l'equip de govern de l'Ajuntament de Puigverd de Lleida parlaran els pròxims dies amb Josep Solsona per demanar-li la renúncia a l'alcaldia davant "la dificultat d'activar en aquests moments" una moció de censura que l'aparti del càrrec. Solsona, immers en un "procés de separació complicat", ha passat aquest matí a disposició del jutjat de guàrdia de Lleida acusat d'un delicte de violència de gènere, segons han informat EFE fonts dels Mossos, després de ser detingut aquest divendres a les 16.30 hores a la seu de la comissaria després de declarar per la denúncia presentada contra ell.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!