L'alcalde d'Argentona (Maresme), Eudald Calvo, de la CUP, ha assegurat avui que la proposta del president a l'exili, Carles Puigdemont, de presentar-se com a número dos d'Oriol Junqueras a les eleccions europees és "valenta i arriscada" i ha animat la seva formació a "debatre-la molt bé".

"Quan planteja aquesta llista unitària, té en ment una idea molt clara: intentar unir tots els catalans sota una mateixa llista", ha dit en declaracions a La Xarxa, referint-se a les intencions de Puigdemont. "És una proposta valenta i arriscada. Això crec que ningú pot posar-ho en dubte. Una altra cosa no sé, però original ho és. Jo crec que la CUP ha de debatre molt bé aquesta proposta", ha afirmat.

No obstant, Calvo ha volgut matisar que "no és la primera vegada que es planteja" una fórmula electoral unitària del sobiranisme. A més, ha afegit que una llista unitària "no sempre ha tingut èxit i no sempre quan s'ha aconseguit ha funcionat", per la qual cosa "d'acord amb aquestes experiències s'haurà de valorar".

En un comunicat, la CUP ha aclarit que no ha decidit encara si participa o no a les eleccions europees de 2019 i que, si optés per presentar candidatura, "no contempla" la seva participació dins d'una llista unitària de l'independentisme.