La CUP ha advertit aquest dimarts que no ha decidit encara si participa o no a les eleccions europees de 2019 i que, si optés per presentar candidatura, "no contempla" la seva participació dins d'una llista unitària de les forces independentistes.

L'expresident de la Generalitat i líder de JxCat, Carles Puigdemont, s'ha mostrat avui obert a participar en una llista unitària a les eleccions europees encapçalada pel líder d'ERC, Oriol Junqueras, i en la qual també podria figurar com a número tres l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel.

Fonts de la CUP han puntualitzat, no obstant això, que "com és públic i notori la CUP no ha pres cap decisió sobre la seva participació a les eleccions europees i s'ha emplaçat a continuar el debat intern", després que a la reunió del consell polític celebrada dissabte passat, dia 10, s'acordés ajornar el procés de presa de decisió al respecte.

En tot cas, han afegit les mateixes fonts de la CUP, "no es contempla la participació en el si d'una llista unitària", ni tenen constància que "existeixin propostes en aquest sentit".

"La CUP entén, a més, que les declaracions de Puigdemont formen part d'una estratègia electoral dels partits independentistes hegemònics que nosaltres ni compartim ni en formem part", han assegurat aquestes fonts.