El cas de la infermera catalanòfoba de l’hospital del Vall d’Hebron continua aixecant reaccions polítiques i discussions a les xarxes socials. En les darreres hores, molts usuaris de Twitter s’han vist sorpresos per un suposat missatge de l’alcaldable del PSC per Tarragona i també diputat al Parlament, Rubén Viñuales, en què surt en defensa de la infermera catalanòfoba, que s’ha queixat del “puto C-1 de català” i que va assegurar en un vídeo a Tik Tok que l’aprendria “ma mare”. Viñuales va ser, abans d’entrar al PSC, alcaldable per un altre partit: Ciutadans. El missatge, però, és fals, tal i com ha hagut de denunciar el propi Viñuales gairebé 24 hores després que es posés a córrer per les xarxes.

 

 

El to del vídeo d’aquesta infermera gaditana ha aixecat una allau de reaccions i crítiques, fins i tot de persones castellanoparlants que troben del tot impropi que es gravi un vídeo d’aquesta mena en horari laboral i que, a més a més, es faci amb formes desagradables i l’ús d’insults. El compte fals sobre l'alcaldable del PSC a Tarragona difonia un missatge en el qual Viñuales sortia en defensa de la infermera gaditana.

En el compte fals de Twitter, s'associava al diputat socialista aquest missatge: “És incomprensible i intolerable l’assetjament i la persecució que està rebent aquesta professional de la sanitat, obligada a fer un examen de català per poder exercir a Catalunya”. El missatge fals no es quedava aquí i estenia un oferiment a la infermera gaditana: “Si vols, tens un lloc a la meva llista electora sense necessitat d’entendre ni una paraula”.

El missatge fals ha obtingut ràpidament rèpliques de persones que han cregut que era real. Un usuari que s’identifica com a socialista i votant del PSOE ha dit: “Això és inadmissible. Obligueu-lo a rectificar o dimitir”. Altres missatges posaven en dubte que algú del PSC hagués pogut escriure un missatge així. “PSC o Vox?”, es preguntava un usuari. Altres aprofitaven per atacar l’opció socialista a Tarragona: “Aquest és el nivell de la llista electoral d’aquest senyor. ‘No hay más preguntas Señoría’.”

La infermera catalanòfoba, expedientada

El vídeo de la infermera gaditana ha fet que Salut li hagi obert un expedient. També l’hospital on treballa està investigant els fets i s’ha desmarcat per complet de la gravació. El Col·legi d’infermeres també va emetre un comunicat rebutjant les declaracions de la noia. Així mateix, l’entitat Plataforma per la Llengua va manifestar que Salut no pot tolerar que persones que no respecten els drets lingüístics dels usuaris ofereixin serveis a l’administració pública, i especialment en l’àmbit sanitari.

Informacions periodístiques publicades aquest divendres, un dia després de l’esclat de la polèmica, apunten que la noia s’ha vist superada per l’enrenou que s’ha generat al voltant dels seus comentaris catalanòfobs. La noia estaria tramitant una baixa per estrès, no contempla deixar la feina i té por de sortir de casa i l’apallissin. Això és el que hauria dit a un amic seu, que ha acabat filtrant la informació a un diari.