La infermera catalanòfoba de l'Hospital Vall d'Hebron que va criticar a través d'un vídeo de TikTok que es demani el C1 per aconseguir una plaça d'infermera a Catalunya està passant per un moment "d'ansietat" després de l'allau de crítiques que ha rebut durant les darreres vint-i-quatre hores. El Mundo ha tingut accés a un missatge que la infermera, Begoña Suárez, ha enviat a un company de feina on assegura que li "fa por sortir al carrer i rebre una pallissa". "Ara mateix em fa molta por sortir al carrer, per les conseqüències més enllà de l'hospital. Hi ha gent que està molt boja i pot venir a donar-me una pallissa. He rebut un munt d'amenaces", així ha explicat la jove andalusa com es troba.

 

Baixa per estrès 

La jove, que treballa a l'àrea de Pedriatria del Vall d'Hebron des del mes de juliol, ha confirmat al seu company que no té pensat deixar el contracte, "però estic tramitant la baixa per estrès". A més, ha relatat que està rebent "suport psicològic" perquè s'ha vist superada per la situació a conseqüència de les crítiques que ha rebut pel seu discurs catalanòfob. "Que marxin a treballar a casa seva i a parlar la seva llengua", "el que ha de fer és anar-se'n al seu estimat Cadis i no buscar feina a Catalunya i, si no en troba, que es foti", són alguns dels missatges que durant la jornada d'ahir es van fer contra la jove després que assegurés que "es traurà el C1 de català la meva mare, jo no ho faré". Amb tot, Begoña ha expressat la seva necessitat de disculpar-se amb "tots els que s'hagin sentit ofesos pel seu vídeo" del qual assegura estar "molt penedida".

La resposta de Salut i el Vall d'Hebron

L'Hospital Vall d'Hebron va reaccionar ràpidament, i va explicar a El Nacional.cat que s'investigaran els fets i les circumstàncies en què s'ha produït. El Vall d'Hebron subratlla que "no es pot tolerar que dins les nostres instal·lacions, en horari laboral i amb l'uniforme de la institució es facin vídeos que no tenen a veure amb l'activitat assistencial". "És evident que no representen la institució ni el centre", asseguren. 

En la mateixa línia es va manifestar el Govern. El conseller de Salut, Manuel Balcells, va anunciar a través d'un fil de Twitter que el Departament obrirà un expedient a la infermera catalanòfoba. "Declaracions com aquestes són intolerables en una servidora pública. Des del centre fins al Departament arribarem fins al fons de la qüestió. Obrim un expedient. El sistema sanitari ha de garantir l’atenció en la llengua pròpia de Catalunya, en això treballem cada dia", ha sentenciat el titular de Salut. El conseller a través de dues piulades va aprofitar per felicitar els professionals que "vinguin d'on vinguin tenen interès i es formen per aprendre, conèixer i parlar el català", segons Balcells "són la majoria i per això els vol "posar en valor".