El líder del PP de Catalunya, Xavier García-Albiol, ha lamentat avui que el president del Parlament, Roger Torrent, es "rebaixi" a fer una "tournée" per visitar els polítics independentistes presos i que es plantegi acudir a Brussel·les a entrevistar-se amb el president en funcions, Carles Puigdemont.

En declaracions a la manifestació de la policia espanyola a Barcelona, Albiol ha assegurat que Torrent, com segona autoritat a Catalunya, "no ha d'agafar un avió i desplaçar-se mil quilòmetres per veure un pròfug de la justícia ni fer una 'tournée" per les presons d'Espanya per veure uns senyors que estan empresonats no per ser independentistes, sinó per intentar provocar un cop a l'Estat".

Després de la seva elecció com a president del Parlament, el republicà Roger Torrent ha anunciat que demanarà autorització per visitar "el més aviat possible" els tres diputats empresonats, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Joaquim Forn, mentre estudia si, com li ha demanat JuntsxCat, es desplaça a Brussel·les per entrevistar-se amb Puigdemont, si opta a la investidura.

Candidat pròfug

"Si una de les primeres mesures que pren el president del Parlament és rebaixar-se a agafar un avió per anar a veure a un candidat pròfug, comença malament. El president del Parlament no s'ha de rebaixar a desplaçar-se a mil quilòmetres a veure a un candidat fugat de la justícia, és lamentable i preocupant", ha indicat Albiol.

Sobre el viatge previst per Puigdemont a Dinamarca dilluns que ve, Albiol ha indicat que es pot desplaçar per la Unió Europea, però que ell considera que, més que fer una gira per Europa, "més li valdria que vingués a Espanya i rendís comptes amb la justícia", per haver intentat provocar "un cop a l'Estat".

Preguntat sobre les confessions dels principals acusats de la branca valenciana de la trama Gürtel, que inculpen la cúpula del PP al País Valencià, Albiol ha assegurat que no està seguint el judici, però ha indicat que ell és un "bon exemple" que la majoria dels dirigents del PP que han tingut gestió de govern han estat "immaculats", com creu que es va demostrar amb el seu pas per l'alcaldia de Badalona.