El president de la Generalitat Carles Puigdemont es reunirà dimarts vinent amb diversos diputats danesos a la seu del Parlament d'aquest país, un dia després de participar en un debat a la Universitat de Copenhagen. Així ho ha anunciat aquest divendres un dels impulsors de la trobada, el diputat Magni Arge, del Tjóðveldi (Partit Republicà), formació independentista de les Illes Fèroe, territori autònom danès.

"L'hem convidat a una reunió aquí (Parlament) per poder fer-li preguntes i que ens parli de l'actual situació. Aquesta reunió pretén informar els diputats sobre l'estat de les coses a Catalunya", ha declarat Arge a l'agència danesa Ritzau. A la trobada, que se celebrarà a porta tancada en una sala de la Cambra, hi acudiran, entre d'altres, membres de tres comissions parlamentàries: Exteriors, les Illes Fèroe i Groenlàndia (l'altre territori autònom de Dinamarca).

Conferència sobre Catalunya

La trobada es produirà l'endemà de la conferència de Puigdemont, que participarà dilluns en un debat sobre la situació política de Catalunya, segons havia informat hores abans la Universitat de Copenhaguen en un comunicat. Catalunya i Europa, és un dilema per la democràcia? és el títol del debat, organitzat pel departament de Ciències Polítiques d'aquesta Universitat, que presenta Puigdemont en la seva convocatòria com el "130è president del Govern de Catalunya".

El seu objectiu, afegeix, és discutir sobre "l'actual situació política a Catalunya" i els reptes que aquesta afronta en el context europeu. Aquesta serà la primera intervenció pública de president de la Generalitat fora de Bèlgica, on es troba des de finals d'octubre passat.

Delegació catalana a Dinamarca

Puigdemont ja va visitar Copenhaguen fa escassos cinc mesos, a finals d'agost, per inaugurar la delegació de la Generalitat als països nòrdics, juntament amb el conseller d'Exterior, Raül Romeva, i la delegada allà, Francesca Guardiola. L'oficina, però, va ser clausurada pel govern espanyol el passat mes d'octubre, en aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Ja en aquella ocasió, Puigdemont es va reunir al Parlament danès amb representants de vuit partits, inclosa l'Aliança Liberal i el Partit Liberal, dues de les tres forces que governen Dinamarca