El 13 d'octubre va esclatar la polèmica: una investigació periodística internacional va destapar comptes opacs de personalitats i dirigents d'arreu del món, i entre ells hi era el llavors alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, que l'any 2005 va rebre un poder general d'una societat de Belize que es va tramitar a través d'una gestora andorrana. L'escàndol va arribar a tal punt que va acabar desterrant el dirigent popular de l'Ajuntament de Badalona, donant pas a principis de novembre a un nou alcalde, el socialista Rubén Guijarro. Malgrat l'escàndol el PP va decidir blindar García Albiol, a qui ha donat la confiança per presentar-se de nou a les properes eleccions municipals.

Mentre Albiol espera aquest moment, però, també va fent de les seves. L'última ha estat enviar una notificació notarial al líder d'ERC a la ciutat, Alex Montornès, amenaçant-lo amb una querella criminal per haver denunciat aquests fets, segons ha avançat Planta Baixa i ha confirmat el partit. Montornès, que és també primer tinent d'alcalde a la ciutat, ha denunciat públicament l'escàndol d'Albiol exigint-li també que deixi l'acta de regidor per responsabilitat amb la ciutat. En declaracions de Montornès, "és intolerable en democràcia que algú intenti coartar la llibertat d'expressió, amenaçant amb querelles criminals. Tot i l'intent de censura, sempre denunciaré que gestionar una empresa off shore en un paradís fiscal no és compatible amb l'exercici d'un càrrec públic". 

WhatsApp Image 2022 01 20 at 15.49.02

Ara que Albiol està a l'oposició també posa tota la seva maquinària per destruir a aquells que l'han fet fora del Govern i que han carregat contra ell. Més enllà d'aquesta querella anunciada per ERC, el dirigent del PP ha explicat a les seves xarxes socials que al proper ple de la ciutat programat per dia 25 portaran una proposta per donar suport i agraïment a la Guàrdia Urbana i als Mossos per la seva actuació en el desallotjament d'una nau on vivia un centenar de migrants. En aquell desallotjament les diputades de la CUP Dolors Sabater i Basha Changue van rebre càrregues policials.

WhatsApp Image 2022 01 20 at 15.56.15

Després d'aquestes càrregues la diputada Dolors Sabater, que a més és exalcaldessa de Badalona, va relatar que un agent de la policia catalana la va agredir mentre ella intentava ajudar una persona a aixecar-se del terra, va assegurar que els Mossos van actuar "negligentment" i va explicar que les diputades anticapitalistes s'estan plantejant presentar una denúncia contra la "violència policial" durant aquell desallotjament.

En aquella mateixa jornada també va aparéixer Albiol, que es va presentar al desallotjament per mostrar-se satisfet per aconseguir la desocupació d'aquest espai. La seva presència va ser motiu de forta tensió, quan alguns dels desallotjats es van encarar directament al dirigent del PP, que va necessitar el suport dels Mossos.