Les diputades de la CUP al Parlament Dolors Sabater i Basha Changue s'estan plantejant presentar una denúncia contra "la violència policial" dels Mossos d'aquest dijous en el desallotjament de la nau a Badalona. Totes dues asseguren que han estat agredides pels Mossos mentre defensaven el dret a l'habitatge davant de la nau del carrer progrés de la ciutat.

L'exalcaldessa de Badalona diu que un agent la va agredir mentre ella intentava ajudar una persona a aixecar-se del terra. En una entrevista aquest divendres al programa El Matí de Catalunya Ràdio de Catalunya Ràdio Sabater ha assegurat que els Mossos van actuar "negligentment" i que van travessar "línies vermelles molt greus". I en aquesta línia, ha exigit al Govern un "gir clar" sobre com afronta els desnonaments.

Actuació policial

En la mateixa entrevista, Sabater ha afirmat que "exigim al Govern que no pot ser que l'actuació policial davant de desnonaments sigui estar totalment al servei dels grans tenidors i perseguir les persones que estan defensant el dret a l'habitatge amb multes o detencions".  La presidenta de la CUP al Parlament ha defensat que s'apliqui la mateixa via que la del major Josep Lluís Trapero durant l'1-O. És a dir, que s'apliqui el principi de proporcionalitat, oportunitat i congruència. I segons aquests principis, que els Mossos entressin ahir violentament a la nau suposava un "perill". 

Sabater ha afirmat que la situació que es va viure ahir a la nau de Badalona es podria haver evitat fent que la Sareb, que és la propietària de la nau, acceptés l'ajornament del desallotjament. I si això no era possible, en el moment del desallotjament també s'hauria pogut fer mediació per donar més temps a les persones per sortir de la nau amb les seves pertinences. De fet, segons la diputada de la CUP, s'estava negociant, però el cap de l'operatiu dels Mossos, Sergi Pla, va donar per acabada la mediació. Per aquest motiu, l'exalcaldessa ha demanat que Pla no pugui estar més al capdavant d'una operació tan delicada com la d'ahir a Badalona.

"Dolor moral"

La diputada de la CUP, Sabater, ha expressat tot el que va viure ahir a la nau de Badalona a través de les seves xarxes socials, i ha acusat als Mossos de defensar als "grans especuladors que ens roben les llars mentre agredeixen les víctimes desposseïdes del seu dret i tothom qui les recolza".

Sabater ha afirmat que el dolor més gran que es va emportar de la jornada d'ahir ha estat el moral pel fracàs de la política i de la policia catalana tan clarament al servei dels agressors, del racisme institucional i de la campanya populista d'Albiol. 

tweet dolors bassa badalona

Captura d'un tweet del fil de Dolors Sabater al seu compte de Twitter

Els Mossos d'Esquadra van carregar contra els manifestants que intentaven frenar el desallotjament d'un centenar de persones d'una nau a Badalona. Unes 17 unitats dels antiavalots de la policia catalana, per mandat judicial, van actuar aquest dijous al matí al carrer Progrés de Badalona.  Unes 70 persones s'havien concentrat aquest dijous davant la nau ocupada per unes per a intentar impedir el desallotjament que estava previst per a les 10 hores. Els manifestants van consignes com 'aquest desnonament el pararem' i 'dret a sostre'. 

Els ocupants van demanar fins a última hora posposar l’ordre de llançament, el jutjat, però, s’hi ha negat de manera reiterada. Davant d’aquesta situació, algunes de les persones van decidir recollir les seves pertinences i al llarg del matí abandonar l’espai voluntàriament. Finalment, cap a les 12 del migdia, els Mossos van carregar contra les persones concentrades a les portes de la nau i van prendre el control de l’espai per acabar de desallotjar les persones que encara quedaven a l’interior.