L'exalcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, s'ha presentat aquest matí al desallotjament d'una nau on estaven un centenar de persones en aquesta ciutat. La presència d'Albiol ha estat motiu de forta tensió, i alguns dels desallotjats s'han encarat al dirigent del PP, que ha necessitat el suport dels Mossos.

Garcia Albiol ha manifestat després a la xarxa que havia rebut una agressió, cosa que no s'ha pogut comprovar en les imatges, i "s'ha mostrat molt satisfet de la feina feta pel seu govern municipal per aconseguir la desocupació". "Seguirem treballant pels veïns de Badalona", ha afegit. 

Els Mossos d'Esquadra han carregat aquest matí contra els manifestants que intentaven frenar el desallotjament d'un centenar de persones d'una nau a Badalona. Unes 17 unitats dels antiavalots de la policia catalana, per mandat judicial, han actuat aquest dijous al matí al carrer Progrés de la ciudad. 

Unes 70 persones s'han concentrat davant la nau ocupada per unes 100 persones al carrer Progrés de Badalona per intentar impedir el desallotjament, que estava previst per a les 10 hores. Els manifestants han cridat consignes com "aquest desnonament el pararem" i "dret a sostre". Per la seva banda, les persones que habiten la nau han estat reunides des de les 6 hores a l'espera d'un intent d'acord amb la propietat, la Sareb, per suspendre el desallotjament fins que trobin un altre lloc on viure. 

cargas policiales nave badalona Carlos Baglietto

Efectius dels Mossos d'Esquadra durant el desallotjament de la nau de Badalona | Carlos Baglietto

Dos jutjats de Badalona havien assenyalat aquest dijous per al desallotjament de la nau on es van traslladar la majoria dels habitants que malvivien en una antiga fàbrica que es va cremar el desembre del 2020, en un incendi en el qual van morir quatre persones. El col·lectiu havia demanat a la justícia que els deixessin passar sota cobert el fred intens de l'hivern i la sisena onada de la covid amb el compromís d'abandonar el local abans d'acabar el mes de març, però el jutjat ha rebutjat la proposta, desatenent la mediació de l'Ajuntament i les raons de la defensa dels ocupants que representa l'advocada Sònia Olivella, del col·lectiu Baula. "Les administracions no han fet res per ells per oferir-los una resposta digna", es queixa.