La candidata dels comuns, Jéssica Albiach, no veu el referèndum com un obstacle per pactar amb ERC perquè, segons ha dit, la candidatura de Pere Aragonès tampoc el té com una prioritat.

En una roda de premsa organitzada per l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Albiach ha recordat que la seva formació té al programa el referèndum però que, "conscients de la correlació de forces", veuen més viable aplicar altres mesures primer com els indults o la reforma del codi penal.

Ha estat aleshores quan ha assegurat que aquest tema no serà un impediment per pactar amb els republicans, ja que, segons ha dit, coincideixen en no tenir-lo com a mesura per fer immediatament. "ERC reclama una via àmplia i diuen que volen ser més per tirar endavant una mesura com aquesta", ha apuntat.

Per altra banda, Albiach ha refredat la possibilitat de formar govern també amb la CUP perquè la formació anticapitalista "està més a prop de JxCat". Albiach ha citat el mateix número 2, Carles Riera, quan va dir al debat de TVE que ells eren els "garants que JxCat fessin polítiques socials". "Ells mateixos s'exclouen perquè nosaltres amb JxCat no pactarem mai", ha rematat.

La diferència entre el PSC i JxCat

Tot i reconèixer que estan incòmodes amb determinades praxis del PSC, com el nomenament de Mauri Lucena com a vicepresident econòmic o el suport de tots els poders mediàtics i econòmics, Albiach ha volgut marcar diferències entre aquest partit i JxCat.

"Al PSC hi ha molts socialistes de cor i nosaltres, sent incisius, estem aconseguint arrossegar-lo cap a polítiques d'esquerres", ha dit en referència a la sortida de la crisi de la Covid-19, la qual, al seu parer, ha estat molt diferent a la del 2008.

"Amb JxCat no només tenim diferències ideològiques, sinó també de resolució del conflicte", ha afirmat acusant a membres de la llista de voler excloure "la meitat dels catalans", com el número 3, Joan Canadell, o el 39, Albert Donaire (Demòcrates). 

Per últim, sobre l'empresonament imminent del raper lleidatà Pablo Hasél, Albiach l'ha titllat de "barbaritat". No ha entrat en els retrets del mateix Hasél contra la seva formació i ha informat que continuen pressionant al PSOE per derogar la Llei Mordassa.