La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha sortit a l'atac contra el Govern de Pere Aragonès. En una entrevista, la diputada ha assegurat que l'executiu català "és un govern de transició construït des de les velles lògiques" i, a sobre, "té un rumb erràtic". Segons Albiach, això es deu al fet que el president es deixa influenciar massa pels partits de Salvador Illa i Jordi Turull a l'hora d'impulsar les seves polítiques. "Estar en minoria no hauria de significar que PSC i Junts acabin marcant l'agenda, i jo crec que en massa ocasions ho estem veient", ha dit la líder dels comuns a EFE.

Precisament, socialistes i juntaires han sigut els dards de gran part de les crítiques d'Albiach. Ella mateixa ha denunciat que les dues formacions estan competint "en una carrera evident" per ser "el partit de l'establishment" a Catalunya, és a dir, del poder i de l'ordre establert. Així, ha denunciat que ambdós partits "estan fent seus tots els postulats que defensa la patronal Foment del Treball".

Aquesta pugna es visualitza especialment quan "defensen projectes com el del Hard Rock, per construir el casino més gran d'Europa al Camp de Tarragona, i també amb algunes propostes que es fan per lluitar contra la sequera". "O també ho vam veure l'altre dia al Parlament", ha afegit, "quan Junts va votar-hi en contra i el PSC va acabar descafeïnant un decret per regular els lloguers turístics, ja que a Catalunya tenim 100.000 pisos turístics, que no estan a disposició d'aquelles famílies que necessiten un habitatge".

El PSC, a la dreta del PSOE

En l'entrevista, Albiach ha opinat també sobre la deriva dels socialistes cap a la dreta. "Estem assistint a una situació inèdita al nostre país, i és que el PSC està més a la dreta que el PSOE de Pedro Sánchez, i jo crec que això no havia passat mai", ha lamentat. Així, la deriva dretana dels socialistes s'observa també a l'Ajuntament de Barcelona, on l'alcalde, Jaume Collboni "cada vegada està mirant més Junts i menys Barcelona en Comú".

Al seu entendre, Collboni s'acosta molt més a Xavier Trias que a l'exalcaldessa Ada Colau, i de fet "està fent enrere moltes de les polítiques" que havien impulsat els comuns durant l'anterior legislatura, cosa que li sorprèn. Els liles van votar Collboni com a alcalde creient que el PSC "obriria una finestra d'oportunitat per consolidar les polítiques progressistes", ha recordat Albiach. "Però si acaba pactant amb Junts haurà d'explicar molt bé a la ciutadania de Barcelona, que majoritàriament va votar progressista, aquesta decisió, que és del tot incomprensible", ha advertit.