Tot i que la tramitació dels indults és un tràmit que ve marcat per la llei, la líder de Catalunya En Comú Podem, Jéssica Albiach, no ha trigat a posar-se la medalla. Ho ha fet en un tuit publicat aquest dilluns en què ha celebrat l'anunci fet pel ministre de Justícia, Juan Carlos Campos.

"Els primers passos per la llibertat són l’inici del camí de la solució política. La feina comença a donar fruits. Avancem!", ha reivindicat. Tanmateix, la tramitació dels indults és un tràmit que l'Executiu ha de fer un cop li arriben les diferents sol·licituds, que en aquesta ocasió s'acumularan en un mateix expedient.

JxCat, ERC i la CUP ja han rebutjat que aquesta sigui la solució i han tornat a demanar l'amnistia per als presos polítics, exiliats i represaliats i el respecte per al dret a l'autodeterminació.

Posteriorment, en roda de premsa des del Parlament, Albiach ha fet una crida a "no confrontar" cap via per aconseguir la llibertat dels presos. "Malgrat les crítiques des que vam proposar la reforma de la sedició hem seguit treballant i hem fet moure el PSOE", ha reivindicat.

Així mateix, Albiach ha situat la reforma de la sedició com la via més ràpida i ha recordat que la llei d'amnistia requereix una majoria qualificada. "No descartem les altres vies, però l'objectiu és la llibertat dels presos", ha comentat recordant que amb aquesta mesura podrien estar en llibertat al gener o febrer.