La candidata dels comuns a la Generalitat, Jéssica Albiach, ha reptat Laura Borràs i també ERC a pronunciar-se sobre altres tuits polèmics de diversos candidats de la llista de JxCat després que ahir dimitís el número 65, Josep Sort, per uns tuits polèmics on insultava l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Concretament, Albiach ha assenyalat el número 3 de JxCat, Joan Canadell, i el número 39, Albert Donaire (Demòcrates), a qui ha acusat de fer tuits on "demanaven l'extradició de persones migrades". "Què en pensa Laura Borràs? Què en pensa ERC? No és un cas aïllat ni un problema d'educació o cortesia, és un problema de vulneració de drets democràtics", ha preguntat.

Albiach ha recordat que des de la seva formació sempre han assegurat que són "incompatibles" amb JxCat pel model econòmic que defensen. Però ara, ha afegit, s'hi suma això. "Un nacionalisme excloent i identitari al qual li sobra la meitat de Catalunya no hauria de tenir lloc a la llista de JxCat", ha lamentat, i ha insinuat que haurien de plegar.

Per altra banda, la líder dels comuns ha celebrat la predisposició del candidat del PSC, Salvador Illa, per pactar amb ells, però li ha recordat que "Catalunya necessita acords transversals". Tot i no entrar en més detalls, Albiach ja ha defensat anteriorment la formació d'un tripartit amb ERC.

Preguntada sobre el suport que Vox va assegurar a una investidura d'Illa, Albiach ha celebrat que el mateix partit d'extrema dreta hagi rectificat​ i, en tot cas, ha afirmat que el seu partit ja va reclamar als socialistes que aquesta no era una opció.

Vaga de Ferroser

Finalment, la líder dels comuns ha criticat la gestió de la consellera de Salut, Alba Vergés, en tot allò que fa referència al sistema de rastreig després que 850 rastrejadors de la filial de Ferrovial hagin convocat una vaga el pròxim dijous 4 de febrer per denunciar que Salut no els ha subrogat en finalitzar el contracte amb l'empresa subcontractada. Els treballadors també demanen la continuïtat dels contractes d'aquests treballadors, encara que el servei el presti Salut directament i no pas Ferrovial.

En aquest sentit, Albiach ha reclamat al Govern que reincorpori els treballadors al sistema i "que no externalitzi res més". Precisament, avui mateix la CUP ja ha demanat la compareixença de Vergés a la Diputació Permanent per aquesta qüestió.