La CUP ha registrat aquest dimarts una petició de compareixença de la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, a la Diputació Permanent de Parlament amb relació a la vaga de treballadors que fan seguiment de contactes positius de Covid-19 de l'empresa Ferroser. Els 850 rastrejadors de la filial de Ferrovial han convocat una vaga el pròxim dijous 4 de febrer per denunciar que Salut no els ha subrogat en finalitzar el contracte amb l'empresa subcontractada. També demanen la continuïtat dels contractes d'aquests treballadors, encara que el servei el presti Salut directament i no pas Ferrovial. 

Per tot això, la CUP ha demanat a la consellera que informi sobre les actuacions del seu departament davant la vaga i que expliqui "la forma en què es farà efectiva la subrogació" d'aquests treballadors.

El contracte amb Ferrovial

El 28 de desembre passat el Govern va anunciar que la contracta de Ferroser relativa als 'scouts' es preveu que finalitzi a finals de gener de 2021 i quan això passi l’Agència de Salut Pública de Catalunya n’assumirà plenament les funcions. Des d'aleshores els 850 treballadors de Ferroser estan penjant d’un fil. Representants sindicals de IAC-CATAC a Ferroser s’han reunit aquest mes de gener amb els grups parlamentaris per traslladar-los la problemàtica i demanar-los intercessió en la petició de continuació laboral de la plantilla que fins ara ha realitzat l’activitat de rastreig contractats per Ferroser, activitat a partir del mes de febrer passarà a ser realitzada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

   Parlament Verges -  Maria Contreras Coll

Imatge: Compareixença de la consellera al Parlament / Maria Contreras Coll

A dia d’avui des del Departament de Salut no s’ha garantit que com a mínim el conjunt de rastrejadors de Ferroser continuïn fent la mateixa activitat contractats per l’Agència de Salut Pública fins el 31 de maig. Si més enllà d'aquest dia continua sent necessària la seva tasca, el sindicat reclama que Salut mantingui la contractació d'aquests professionals.Aquesta situació posa en qüestió la continuïtat dels contractes de treball, quan no ha finalitzat l’objecte d’aquests, que és el rastreig i seguiment dels casos positius per la Covid-19 i els seus contactes estrets, i quan és més necessari que mai continuar amb aquestes tasques de rastreig, recorda el sindicat.

Aquesta plantilla contractada per Ferroser actualment presta serveis des del SEM i treballen en tres centres de treball: 'Sala Indra' a Sant Joan Despí, 'Sala Ciències' i 'Espai Vital' a l’Hospitalet de Llobregat.