La presidenta del Parlament, Laura Borràs, continua sent una diana pels atacs de les formacions no independentistes. Més enllà de les ja habituals crítiques que arreplega la presidenta per part de l'espanyolisme de Vox, Ciutadans i el Partit Popular, avui Borràs ha estat reprovada per la líder dels comuns, Jéssica Albiach, després que la secretària general de la cambra catalana hagi anunciat la seva dimissió. "És un exemple més que, des que Borràs és presidenta del Parlament, el seu funcionament és un desgavell", ha llançat. Albiach ha emmarcat aquesta darrera crisi en el mateix sac que la gestió de l'escó del cupaire Pau Juvillà, el cas de les llicències d'edat i les dietes dels diputats, que ja van generar crítiques a la presidenta.

Tot plegat després que avui mateix, la secretària general del Parlament, Esther Andreu, hagi presentat la seva renúncia. Ha oficialitzat la seva decisió després de setmanes de malestars acumulats en gestions com la suspensió de l'acta de Pau Juvillà o l'última polèmica desencadenada per la incorporació del seu fill com a uixer de la cambra catalana. Segons ha pogut saber ElNacional.cat, Andreu ha comunicat la seva decisió a la Mesa del Parlament. Un cop acabada la sessió, la presidenta, Laura Borràs, ha mantingut una conversa amb Andreu i després ha anunciat la seva decisió a la Junta de Portaveus. Segons han indicat fonts parlamentàries, ara Borràs haurà de comunicar si accepta o no la seva dimissió.

 

'Sí' al decret del català

Albiach ha confirmat, com ja va fer ahir David Cid, que els comuns votaran a favor del decret del Govern per protegir el català a les escoles. Aquest dimarts, la líder dels comuns ha compartit que ells no veuen sentit a votar a favor de la llei i en contra del decret, com faran els socialistes perquè, asseguren, el decret no permet aplicar la sentència del 25% de castellà que imposa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. "El PSC feia mans i mànigues per justificar la llei i ara votarà en contra del decret. Aquesta negativa és una excusa més en la línia de respondre al seu electorat que no pas pel contingut del text", ha avisat. Per contra, Albiach ha justificat el seu 'sí' per no deixar a la "intempèrie jurídica" els centres. "Els tribunals no han de legislar, som nosaltres els qui ho hem de fer", ha advertit.

I encara sobre el català, la líder dels liles també ha aprofitat per carregar contra Junts i recordar, un cop més, l'endarreriment que els de Carles Puigdemont van provocar en l'aprovació de la llei sobre el català després de desmarcar-se'n durant setmanes. "Si aquesta mesura encara no està aprovada és perquè alguns van allargar dos mesos les negociacions", ha lamentat.